TIL PRESSEINFO

TIL AVISARTIKLER HOVEDSIDE

Avisartikler
2002 - 2009

 

GÅ TIL:

     
     
2009

PUBLISERT

MEDIA

OMTALE

September 2009
01.09.2009

ÅSEGARDEN - KONKURRENTENE SÅ RØDT
- Finalistene i rallycrossfinalene måtte finne seg i å stirre i baklyktene til seierherrene, Jimmy Rinaldo og Jan Helge Nilssen. De to harstadværingene levnet ingen tvil om hvem som var best i sin klasse. Toeren i den tyngste klassen, biler over 2,4 liter, Geir Solbakk fra Lofoten sa det slik; - Jeg måtte bare finne meg i at Jan Helge dro fra meg i dag. Argeste konkurrenten til Rinaldo, Ole Martin Varmedal fra Tromsø, var også imponert over sin overmann; – Det er ingen skam å tape for Jimmy, slo han fast.
- I åpen klasse ble det en forrykende finale, d
et ble underholdning, en skikkelig thriller. Det sørget harstadguttene Viktor Sogge og Gunnar Anker Olsen for. Men Olsen ble diskvalifisert etter aktiv kjøring i gul sone, så han endte dermed ubønnhørlig på en femteplass. Ved målpassering var det omlag tre billengder i Sogges favør mellom dem. Her ble Hans Ove Jensen (NMK Harstad) nummer to og Ørjan Pettersen (NMK Midt-Troms) tok tredjeplassen.
- I dameklassen var det lofotjenta Beate Pettersen som vant, mens Merete Rose Jakobsen (NMK Harstad) kom på andreplass. Den talentfulle junioren Martin Rist Angelsen (NAF Lofoten), som ble tatt ut til årets Junior Challenge) gikk av med seieren i juniorklassen. Her ble Chris Risheim Andreassen nummer to og Kristian Jensen (begge NMK Harstad) nummer tre.

   

     
August 2009
28.08.2009

LOKKER FØRERE MED PENGEPREMIE
- For første gang skal deltakere i et lokalt motorsportsstevne kjøre for penger. Rallycross, bilcross og crosskart skal bli enda mer attraktivt, og et middel er å legge penger i premiepotten. Sponsorstøtte gjør det mulig for NMK Harstad å dele ut 30.000 kroner i løpet av helgens kjøring på Harstad Motorsportsenter.
– Vi tror denne type premier gjør sporten mer interessant, samt at vi lettere trekker til oss deltakere fra klubber som ellers nøler på grunn av reiseavstand. Faktisk fikk vi umiddelbart påmelding fra Mo i Rana da vi gjorde kjent at det blir pengepremier, sier leder Jan Helge Nilssen i NMK Harstad. 72 førere var påmeldt torsdag ettermiddag. 18 førere vil vinne penger. Det kommer deltakere fra Tana i nord til Mo i Rana i sør. Flere påmeldte kan komme fram til første start på helgens motorfest i Åsegarden, der også Midlings Pokalløp avvikles.

   

     
17.08.2009

RALLYFAMILIEN BERGERSEN
- Pappa Tord Bergersen og sønn Richard Bergersen (15) er begge helfrelst på bil og motor. Richard kjører i klassen bilcross junior. Pappa Tord suser av gårde i rallycross nasjonal. Begge kjører for NMK Harstad. Bergersen sier det er mange grunner til at han har valgt å bruke mye av fritiden sin på å mekke på biler.
– Jeg kan ha med hele familien på dette. Miljøet er svært godt. Både i klubben og klubbene i mellom. Dessuten får jeg et utrolig adrenalinkick av å kjøre, sier Bergersen som har gjort et aldri så lite comeback foran denne sesongen.

   

     
17.08.2009

110 DELTAKERE PÅ MESTERMØTE 2009 I EVENES
- Årets største arrangement for NMK Hålogaland gikk av stabelen på Evenes motorstadion i helga.
I nordnorsk Mestermøte 2009 på Evenes ble det konkurrert i bilcross, rallycross og crosskart.
-
Kent Åge Øien Johnsen og Carl Fredrik Lyche, begge NMK Harstad kjørte inn til hhv. 1ste og 2.dre plass i RCN over 2.4. Stian Andreassen og Tord Bergersen, begge NMK Harstad kom på hhv. 2.dre og 3.dje plass i RCN inntil 2.4 foran Ole Martin Varmedal, NMK Tromsø. Merethe Rose Jakobsen, NMK Harstad vant Bilcross Dameklassen. Hans Ove Jensen og Viktor Sogge, begge NMK Harstad kom på hhv. 3. og 4. plass i Bilcross Åpen foran Ulf Kildal, NMK Hålogaland som vant. Beste Bilcrossjuniorer fra NMK Harstad ble Glenn Johansen og Chris Risheim Andreassen på hhv. 6. og 7. plass.

   

     
Juni 2009
23.06.2009

EIRIK FINJORD (17) DEBUTERTE I BILCROSS
DUNDRET INN TIL FJERDE PLASS I HELGAS LØP

- Han satt bak rattet i en bilcross-bil for første gang denne helga. Likevel dundret Eirik Finjord (17) inn til fjerdeplass i helgas løp. Dette skulle i utgangspunktet være en morsom gimmick for elevene i VG2 kjøretøy på Stangnes videregående skole. Etter at de hadde lagt all sin iver i å bygge to bilcross-biler det siste skoleåret, skulle to av elevene få en bonus før sommerferien. De skulle være deltakere i bilcrossklassen under løpsarrangementet i Harstad Motorsportsenter.

   

     
16.06.2009

JONAS PÅ FØRSTEPLASS, OG DANIEL PÅ TREDJE I DYRØY
- Bilcrosstalentet Jonas Dalseth Jacobsen tok sin tredje strake seier under helgens bilcrosstevne i Dyrøy. Unggutten fra Harstad og NMK Hålogaland har dermed vunnet samtlige løp han har stilt opp i. Klubbkameraten Daniel Midling kom på tredjeplass i juniorklassen. Malin Øien Johnsen og Glenn Johansen (begge fra NMK Harstad) kom på henholdsvis sjette og niendeplass i juniorklassen. Men det var ikke bare førerne i juniorklassen som gjorde det bra. Merethe Rose Jakobsen (NMK Harstad) vant dameklassen, og så må man langt ned på listene for å finne neste harstadfører i dameklassen. Ann Terese Jensen (NMK Harstad) kjørte over målstreken med sin Escort på 10. plass, mens klubbvenninnen Kristina Berg besatte plassen bak. I bilcross åpen klasse er det ingen overraskelse at Viktor Sogge Pedersen (NMK Harstad) kom på andreplass. Han ligger helt i toppen i stort sett hvert eneste løp, og det er bare et tidsspørsmål før det går helt til topps. Denne gangen ble Leif Gunnar Dalseth (NMK Midt-Troms) litt for kvass for Sogge Pedersen.
.

   

     
11.06.2009

INNLEGG FRA BYRUNDEN : EN BEBOER FRA NORDSIA SOM IKKE HAR NO Å KLAGE PÅ
- En leser på nordsia har sendt denne eposten til Byrunden: På nordsia av byen er det egentlig godt å bo! Vi har en barneskole vi kan være stolt av, barnehage, nærbutikk og bensinstasjon med god service. Vi har bønder som fortsatt driver med sau og kyr. Hester på annenhvert bruk. Travbane for hele Nord-Norge. To bedrifter som selger utstyr og tilbehør til hest. Firma som tilbyr opplevelser til firmaer, skoler etc. lokalisert ved travparken. Motorsportanlegg for de motorfrelste i grusholla. Alpinanlegg og uendelige mengder med turområder som strekker seg fra Bergsengbrua og til dit man måtte ønske. Takk for at mine barn er så heldige at de kan ha sine fritidsaktiviteter i nærmiljøet. Jeg lurer på om det er noen andre bygder i hele Norges land og rike som kan måle seg med vår? Med vennlig hilsen ei som egentlig ikke har så mye å klage på..

   

     
08.06.2009

JONAS TOK EN SUVEREN SEIER PÅ EVENES
- Med fem heatseirer og seier i finalen, skjønner man at det ikke er tilfeldig at harstadgutten Jonas Dalseth Jacobsen er utpekt som landets største juniortalent. I de innledende heatene viste Jacobsen baklysene til samtlige konkurrenter, og fosset over målstreken i ensom majestet. I finalen ble det mer dramatisk, men også her viste Jacobsen sine unike kjøregenskaper. Hans argeste konkurrent, Daniel Midling, vant starten med sin boble men det var en fight som gjorde at Midling måtte bryte løpet.
- I bilcross åpen klasse lå det an til et skikkelig røverheat i finalen. Med Ulf Kildal (NMK Hålogaland), Gunnar Anker Olsen (NMK Hålogaland) og Viktor Sogge Pedersen (NMK Harstad) sammen, ventet alle på et skikkelig bikkjeslagsmål.
- I dameklassen gjorde Mette Bruun (NMK Hålogaland) akkurat som hun ville. Hun leder fra start til mål i finalen. Merethe Rose Jakobsen kom på andreplass. I rallycross nasjonal, under 2400 ccm, var Tord Bergersen (NMK Harstad) suveren. Han gjorde det ettertrykkelig klart overfor klubbkameraten Stian Andreassen hvem som var sjefen i klubben. Roy Ove Jensen (NMK Tromsø) vant den største rallycrossfinalen, med Kent Åge Øien Johnsen og Carl Fredrik Lyche (NMK Harstad) på de følgende plassene. Rallycrossklassen er noe amputert da det stilte henholdsvis bare fire og tre førere til start.

   

     
06.06.2009

KLART FOR FARTSFEST PÅ EVENES
- Med nypreparert bane og i underkant av 70 påmeldte deltakere, er alt klart for en spennende fartsfest på Evenes motorstadion. Lørdag og søndag blir det anledning å stifte nærmere bekjentskap med supertalentet Jonas Dalseth Jacobsen, som forrige helg ble kåret til Norges største bilsportstalent. Siden han er førsteårsjunior blir det nå første gang publikum kan se han i løp. I fjor kjørte han kun oppvisning. For 14 dager siden vant han suverent debutløpet i Lofoten. Det er flere godbiter på gang. I bilcross kan vi nevne påmeldte navn som Gunnar Anker Olsen, Viktor Sogge Pedersen, Neander Jakobsen og Mikael Rist Kildal. Dette er førere som vet å kjøre på marginene og som skaper stor underholdning. Når det gjelder rallycross nasjonal er det også skarpskodde førere med. Stian Andreassen må man bestandig regne med. Kent Åge Øien Johnsen er heller ikke å kimse av. Det blir også interessant å se hva Carl Fredrik Lycke får til med sin BMW. I dameklassen stiller harstadjentene Merethe R. Jakobsen og Linn Jakobsen til start.

   

     
05.06.2009


FYLKESMANNEN GA MOTORSPORTKLUBBEN MEDHOLD

- Fylkesmannen har avvist klagen fra beboerne i Sollia, og ga medhold til klubben. Jan Helge Nilssen smiler lettet. Etter at fylkesmannen ga NMK Harstad endelig støtte, kan klubben se framover igjen. I tre år har prosessen rundt klubbens reguleringsplan sørget for at den har befunnet seg i et vakuum. Fokuset på egen klubb har måttet vike. I stedet har reguleringsplanen tatt opp mesteparten av klubbens tid. – Vi er lettet over at fylkesmannen nå har fattet sitt vedtak. Dermed anser vi konflikten rundt vår reguleringsplan som død. Vi ønsker likevel gjerne å ta en dialog med naboene i Sollia, og ser etter løsninger som er til det beste for alle parter, sier Nilssen.
   

     
Mars 2009
09.03.2009


MOTORSPORTSSAK TIL FYLKESMANNEN

- Sollia Bygdelag klager på kommunestyrets ja til motorcrossbane i grusholla ved Åsegarden. Klagen skal behandles av planutvalget 11. mars. Rådmann og enhetsleder i areal- og byggesakstjenesten anbefaler politikerne ikke å ta klagen til følge og sende saken til endelig avgjørelse hos Fylkesmannen i Troms. Administrasjonen skriver at kommunen har forståelse for den belastningen som de 15 husstandene i Sollia nå må utholde på grunn av støyen. Administrasjonen mener dette ikke er en urimelig og uakseptabel miljømessig belastning. Bygda har også Riksvei 83 helt opp under bolighusene, skriver rådmann og enhetsleder. Administrasjonen mener å ha støtte for at de fysiske støymålinger bygdelaget har gjort ved egne boliger neppe kan holde god nok kvalitet slik at det er korrekt å anta de kan ha gitt høyere verdier enn de som er lagt til grunn for kommunestyrets vedtak. Administrasjonen avviser også at det har vært gjort feil i saksbehandlingen.
   

     
05.03.2009

KJØRETØYLINJA PÅ STANGNES VG SKOLE
UNDERVISNINGEN INGEN VIL GÅ GLIPP AV

- Elevene på kjøretøylinja ved Stangnes VG skole nekter å gå glipp av verdifull undervisning.
Faglærernes resept er bilcross. Dermed er fraværsproblemet som preger mange andre kurs
og linjer hos lokale videregående skoler som et fremmedord å regne for lærerne
Ole Svenning og Rune Sørensen ved kjøretøylinja på Stangnes VG skole.
   

     
Februar 2009
07.02.2009


ANBEFALER IKKE REFUSJON AV REGULERINGSKOSTNADENE

- Arne Johansen og Jan-Inge Lakså i kommuneadministrasjonen anbefaler politikerne ikke å gi refusjon av 126.000 kroner til motorsportsklubben NMK Harstad. Klubben har søkt om refusjon for utgifter til regulering av området Grusholla i Åsegarden og opplyser at de skal bruke pengene til støydempingstiltak. – Harstad kommune kan ikke imøtekomme søknaden på grunn av den økonomiske situasjonen.
   

     
07.02.2009


NMK HARSTAD AVVISER BYGDEKLAGE

- Norsk Motorklubb Harstad (NMK) mener å ha fulgt alle spilleregler i forhold til reguleringsplanen for Grusholla i Åsegarden. NMK skriver i et brev til Harstad kommune, angående en klage fra bygdelaget i Sollia, at klubben er fornøyd med at aktiviteten for barn og unge i alderen 5-19 år kan fortsette etter at klubben har akseptert vedtatte reguleringsbestemmelser.
– Viser til klage fra Sollia bygdelag der det blir beskrevet at Harstad Motorsportssentret ikke har fulgt spillereglene i søkeprosessen. Harstad Motorsportssenter har til enhver tid fulgt alle myndighetskrav i søkeprosessen og henviser her til godkjent reguleringsplan.
   

     
07.02.2009


MOTORSPORT OK FOR DVERGSPETTEN

- Dvergspetten berøres ikke negativt gjennom at det utføres motorsportsaktiviteter i grustaket. Det skriver Norsk institutt for naturforskning, (NINA) i et brev til NMK Harstad ved Jan Helge Nilssen.  Instituttet skriver at arten mange steder kan hekke nært inntil tungt trafikkerte veier og nær bebyggelse. Kravene til arten er at selve skogsarealet der den hekker ikke hogges eller reduseres i omfang eller at det skjer endringer i kvalitet gjennom andre direkte arealinngrep (vei, kraftlinjer med mer), opplyser NINA.
   

     
2008

PUBLISERT

MEDIA

OMTALE

Desember 2008
05.12.2008

HISTORISK NM-RUNDE I CROSSKART PÅ EVENES
-
25. juli 2009 skriver det historie på Evenes motorstadion. Da kjøres tidenes første NM-runde i motorsport nord for Saltfjellet. Det var jubel i NMK Hålogaland da de nylig fikk tildelt NM-runden. Totalt regner klubben med at det stiller 50-60 førere til start. – Så langt har det ikke vært kjørt noen NM-runder i noen av grenene innen motorsport nord for Mo i Rana, forteller styremedlem Per Mikalsen.
   

     
04.12.2008


NMK HARSTAD SØKER OM REFUSJON AV REGULERINGSKOSTNADENE

- NMK Harstad ber om å få tilbakebetalt 126.000 kroner av kommunen for reguleringsarbeidet som er gjort i Grusholla. Klubben skal bruke pengene til beplanting og støydempende tiltak i skråning mot Åsegarden leir.
– Disse pengene vil gjøre oss i stand til å gjennomføre tiltaket raskere, heter det i brevet.
   

     
November 2008
29.11.2008


DVERGSPETTEN KAN STOPPE MOTORSPORTSENTERET

-
Denne vesle hakkespetten kan stikke kjepper i hjulene for det mye omtalte motorsportssenteret i Grusholla. Dette kommer fram i Sollia Bygdelag sin klage til Fylkesmannen i Troms. De viser til en rapport som Norsk Institutt for naturforskning (NINA) gjorde for Forsvaret i 2004 og 2005. Her kommer det fram at området langs Sæterelva nedenfor veien fra Sollia mot Ervika er på en såkalt rødliste – en nasjonal liste over truede arter i Norge. Dette området overlapper delvis arealet som Harstad kommune har regulert til motorsport.
   

     
13.11.2008


DEBATTEN FORTSETTER I HT

- DEBATTINNLEGG: Fra politikerhold blir det, av den ene, stilt spørsmålstegn ved berørte naboers troverdighet. Fra en annen, at dette må de finne seg i fordi det har med byens utvikling å gjøre. Den visa har ikke alltid vært sunget høyest, ikke angående arbeidsplasser heller. En sier at klubben har vært i god tro. Hvorfor blir noen trodd på en slik uttalelse, og andre ikke? Min kommentar til disse uttalelsene er at dere må regne med at de slår begge veier.
   

     
05.11.2008


GRINEBITEREN
BERGLAND VIL HA STRAFFETILTAK
- Hvilke tiltak har administrasjonen i Harstad kommune iverksatt etter at de ulovlige byggetiltakene i Grusholla ble avdekket? Spørsmålet ble reist av AP's Andreas Bergland i gårsdagens møte i formannskapet. Både han og andre politikere var lite fornøyd med svaret fra assisterende rådmann Brynjulf Hansen. For tidligere ordfører Halvar Hansen var det i går viktig å oppsummere situasjonen slik et stort sett samstemmig politisk miljø ser den, uavhengig av motorklubbens feilgrep og ulovlige byggevirksomhet:
– NMK Harstad gjør en flott jobb og bidrar til utviklinga av Harstad-samfunnet. Å stoppe arbeidet i Grusholla og eventuelt flytte anlegget til et annet sted, er ikke mulig. Kostnadene blir formidable, og hvem skulle i så fall dekke disse? Men oppgaven nå er å finne løsninger som demper støyproblemet mest mulig, uttalte Halvar i sin lille tale, ei erklæring hans etterfølger Helge Eriksen umiddelbart sluttet seg til.
   

     
03.11.2008


EN VETTUG KOMMENTAR - TIL DEBATTEN
-
INNLEGG: Det er tydelig at all avisskriving rundt etablering av motorsportsenter i Grusholla fikk en del av våre politikere til å bruke byrunden og HT som saksunderlag. Grusholla, som i mange tiår huset knuseverk, hjullastere, transportbånd og tungtrafikk til alle døgnets tider, - har for mange tydeligvis vært lydløs. Tenk at noen skulle få til en etterbruk av dette kratret som både er fornuftig og etterlengtet. Samtidig som de inviterer alle involverte til samarbeid for nettopp å få til et best mulig resultat. Vi snakker om en utvikling av Harstads kanskje for tiden minst attraktive sted.
Les innlegget!!!
   

     
Oktober 2008
30.10.2008


DEBATTEN FORTSETTER I HARSTAD TIDENDE
- Debatten fortsetter etter skriverier i avisa. Folk som tror de har kjennskap til saken vil selvfølgelig si noen ord og sympatisere med naboer i bygda. Her kommenteres det at "den nye etableringen av motorsportssenteret vil komme til å forringe grenda så sterkt at landbruket kan bli trappet
ned og folket gir opp"....
De som kommenterer vet ikke at det har vært drevet;
- pukk-, grus- og knuseverk i årtier på daglig basis fra tidlig morra til sent kveld.
- motorsport siden 1990 - og da kun få timer to dager i uka.
På bakgrunn av dette vil det bli som før siden klubben fremdeles ønsker god dialog med naboene, slik det har vært i flere år.
   

     
27.10.2008


ORDFØRER HELGE ERIKSEN KOMMENTERER VEDTAKET
- Saken om å bringe Harstad Motorsportsenter i Grusholla ved Åsegarden inn i ordnede regulerte former har versert i kommunesystemet i flere år. Etter en grundig behandling i planutvalget kom saken til kommunestyret 23. oktober med en enstemmig innstilling. I denne innstilling er krav til støydempende tiltak innskjerpet. Jeg er enig i at jeg valgte en tydelig form i voteringen, men mente det var nødvendig for å få en klar votering og et klart vedtak gruppemøter og debatt tatt i betraktning. Alt i alt synes jeg vedtaket i denne saken tar hensyn til alle parter på en god måte.
   

     
25.10.2008


ANDREAS BERGLAND (AP) ER BITTER ETTER VEDTAKET
- Det er ikke lenger likhet for loven i Harstad kommune, konstaterer den bitre Ap-veteran Andreas Bergland i dagens HT. Webmaster skriver gjerne under på at dette er en sidrumpa, gammel grinebiter som er utgått på dato da jeg kjenner han fra før i flere saker, uten sammenligning. På bystyremøtet var denne utrolige konservative gubben imot absolutt alt i absolutt alle saker som ble tatt opp, og skulle ha replikk og duplikk stadig vekk og når han ikke fikk det som han ville var ha
n i protesthjørnet ...... stakkars partifeller .......
- Bergland har absolutt ikke hatt interesse av å sette seg inn i hva NMK Harstad driver med for barn og ungdom som ikke har fotball som interesse. For Bergland finnes det ikke motorsportsidrett, for gubben er all motorsport ifølge han ensbetydende med "en gjeng med langhårete skinnkledde folk som kun driver med en masse eksos og bråk", ettersom han daglig hadde kjørt forbi Åsegarden og det bestandig var bråk der...
!! (Bergland's egne ord under bystyremøtet).
- Bergland vet tydeligvis ikke hvor viktig barn- og ungdomsarbeid med motorsportsinteresse betyr for de som deltar; tilgi han for han vet ikke bedre..... Han mener videre at motorsportfolket viser en utilbørlig oppførsel ved å si at de ville sprette champagneflasken for å feire seieren over naboene til Harstad Motorsport Senter i Åsegarden. Vel, det er greit.....
   

     
24.10.2008


KOMMUNESTYRET VEDTOK REGULERINGSPLANEN ETTER EN HEFTIG POLITISK DEBATT OG HYPPIGE GRUPPEMØTER
-
Sent i går kveld vedtok kommunestyret motorsportsklubbens reguleringsplan med et tillegg og oppfordring til klubben om å prioritere en liste med støydempende tiltak. Opposisjonen med Arbeiderpartiet, SV, Rødt og Senterpartiet gjorde hva de kunne for å få saken sendt tilbake til planutvalget. Kompleksiteten i det hele toppet seg da opposisjonen valgte å trekke sitt opprinnelige forslag om utsettelse, til fordel for å opprettholde et mildere utsettelsesforslag fra Venstre og Krf - som tidligere i møtet ble trukket.......
-
Posisjonen med Høyre, Frp, Venstre og Krf mente imidlertid at den to år gamle reguleringssaken trengte å ta et skritt framover - ikke bakover. Til slutt mistet ordfører Helge Eriksen ganske enkelt tålmodigheten. Han satte strek så det luktet svidd i rådhuskantina, gjennomførte voteringen i blitzkrigtempo og gikk så resolutt løs på neste punkt på sakslista - til opposisjonens sterke irritasjon. Det hele endte med at kommunestyrets flertall vedtok formannskapets enstemmige innstilling til reguleringsplan.
   

     
23.10.2008


UTSAGN I BYRUNDEN - OG HT'S KOMMENTARER PÅ LEDERINNLEGG
- Det er mange meninger i Byrunden i Harstad Tidende fra beboere i Harstad-byen for tiden. Hatske uttalelser og substanse meninger om at det er uforståelig at klubben kan drive som de gjør med mye støy...... Noen mener dog at det er vill vest i Åsegarden samt at klubben oppfører seg arrogant. Vel, også Harstad Tidende's lederkommentar med sine uttalelser på side 3 er infam og her er innleggene i denne spente tiden før bystyremøtet i kveld.
   

     
23.10.2008


VI ER IKKE KJELTRINGER
- Vi er ikke kjeltringer sier styremedlem Jan Helge Nilssen i Motorsportsenteret. Han sier de ikke har brutt lover og regler med vilje. I denne uka ble det klart at klubbhuset i Grusholla er oppført uten at de har søkt om lov. Styremedlem Jan Helge Nilssen i motorsportsenteret sier de har gjort alt i god tro. Han liker svært dårlig at de nærmest er fremstilt som at de bare har tatt seg til rette. Vi har gjort alt i beste mening. Vi prøver å lage et godt og seriøst tilbud til 350 medlemmer, og derfor ønsker vi ikke bråk med noen. Vi skal gjøre vårt ytterste for at støyplagene til naboene skal bli så små som mulig, sier han.
   

     
September 2008
11.09.2008

Høy fart, svidde dekk og mekanisk finpuss i Åsegarden
- NMK Harstad har unge talenter i klubben. Glenn Johansen (14), Richard Bergersen (14) og Jonas Dalseth Jakobsen (15) kjørte junioroppvisning på høyde med konkurransedeltakerne.
- Det er flott å kjøre i ung alder. Da får du erfaring, som er god å ha med seg i konkurransesammenheng og i bilkjøring generelt, sier Glenn Johansen. Audun Kjell Andreassen bestemte seg i siste liten for å konkurrere. Jimmy Rinaldo var godt fornøyd etter og at han i vår noterte seg for to bestetider på Breistrand. Til neste år har Rinaldo planer om en NM-satsing og
Norgescup. Klubbleder Jan Helge Nilssen mener at denne helgas bilinteresse viser at denne sporten er kommet for å bli og er svært tilfreds med avviklingen.
   

     
Juli 2008
29.07.2008

NMK Harstad: Klarte finaleplassering i Landsfinale Bilcross
- Daniel Lorentzen og Mikael Rist Kildal klarte begge å komme til D-finale i landsfinalen for Bilcross Junior i helga. Det ble en dramatisk finalerunde for de to Harstad-førerne. Bjørn Erik Jørgensen fra NMK Harstad kom på 47. plass i landsfinalen. Team Lorentzen planlegger slagplanen før D-finalen i helgas landsfinale. Bilde: Unn Dalseth, Jonas Dalseth Jacobsen, Cato Myrseth, Odd- Gunnar Lorentzen rundt Daniel Lorentzen i depotet før finalen.
   

     
Juni 2008
04.06.2008

ULIK SJEBNE FOR BILCROSS-TALENTER
- Mens Mikael Rist Kildal (18) kvalifiserte seg til landsfinalen på Elverum, slet kamerat Bjørn Eirik Jørgensen (19) med motortrøbbel. De to motorinteresserte kameratene må derfor vente før begge kan kvittere ut billetten til årets store hendelse på bilcross-fronten.
   

     
2007

PUBLISERT

MEDIA

OMTALE

August 2007
20.08.2007

DOBBELT SEIER I JUNIORKLASSEN
- Bjørn Erik Jørgensen og Marion Pedersen sørget for at det ble dobbelt harstadseier i juniorklassen. Det spirer og gror i juniorstallene i hele distriktet. Mens denne klassen tidligere fullstendig var dominert av NMK Harstad, blander flere klubber seg nå inn i toppen. Det later til at det gror godt både i NMK Hålogaland, NMK Bardu og i Lofoten.
   

     
20.08.2007

SEIEREN GLAPP
- Etter å ha vært suveren i hele helga, glapp seieren for Jimmy Rinaldo i finalen. Han fikk en snurr i en sving da styringa på bilen låste seg. Dermed var det tromsømannen Terje Karlsen som stakk av med seieren i rallyklassen i Grushålla på Åsegarden. Jeg er bare glad at bilen er i orden, og unner Terje denne seieren, sier Jimmy. Harstadgutten Stian Andreassen, fikk en fin tredjeplass, mens pappa Jan Helge Nilssen (NMK Harstad) tok fjerdeplassen. I Bilcross kom Kent Åge Øien Johnsen (NMK Harstad) på fjerdeplass. I dameklassen kom June Bruun (NMK Hålogaland) og Torgunn Jakobsen (NMK Harstad) på hhv. 2. og 3. plass.
   

     
Juni 2007
16.06.2007

DEBUT PÅ HJEMMEBANE
-
Jeg har ikke kjørt rallycross i Grushålla tidligere og har faktisk ikke tenkt på at jeg er debutant på hjemmebane, sier Stian Andreassen. Etter den fine andreplassen i debuten som rallycrosskjører, er Stian Andreassen nå klar for hjemmebane. Til helga kan det virkelig bli liv i Grushålla, når han møter både Jimmy Rinaldo og Kent Åge Øien Johnsen. I det siste løpet på Moan, ble den bebudede juniorkampen sterkt amputert da både Rinaldo og Johnsen fikk tekniske problemer. Det er duket for et nytt spennende oppgjør mellom de tre unge rallycrossførerne. Men rallycrossklassen er mer enn de tre ungdommene. Det er et eventyr å se Ole Johnny Pettersen i aksjon. Vi nevner også harstadjenta Kirsti Dybdal, som debuterte i rallyklassen på Moan.
   

     
01.06.2007

KIRSTI DYBDAL SKRIVER RALLYCROSSHISTORIE
- Når Kirsti Dybdal står på startstreken på Moan lørdag skriver hun et stykke lokal rallycrosshistorie. Aldri før har ei jente startet i rallycross i vårt distrikt. Dybdal er ikke et ubeskrevet blad i motorsportmiljøet. Hun er cupmester og har vunnet uttallige løp. Nå sier hun adjø bilcross og dameklassen.
   

     
01.06.2007

NY GENERASJON OVERTAR
- Stian Andreassen (24), Kent Åge Øien Johnsen (21) og Jimmy Rinaldo (21), møtes for første gang i rallycross. Hver for seg har de alle sin periode som suverene juniorførere. Ingen som har fulgt den lokale bilsporten vil bli forundret dersom en av disse tre ungdommene står øverst på pallen når premiene skal deles ut etter helgens bilsportsstevne på Moan i Evenes. Som juniorer var de hver for seg suverene. Om bilen holdt, vant de nærmest alt som kunne vinnes på bilcrossbanen.
   

     
01.06.2007

FARTSFYLT MINICROSS I HARSTAD
- Marion Kulseng-Hansen viser at hun har full kontroll over sykkelen i et svev. Mens Marie Skoglund på 3 år foreløpig nøyer seg med en spasertur i Harstad Motorsport Senter i grusholla på Åsegarden, er jenter og gutter i alderen 5 - 16 år ivrige på syklene sine. Nylig var det sesongåpning og tid for motorsportsglad barn og ungdom til å utfolde seg. Like under 30 unge minicrossere er ikke i tvil: Det er moro med fart.
   

     
Mai 2007
18.05.2007

ARCTIC POLAR CUP TAR ET HVILEÅR
- Det blir ingen Arctic Polar Cup i år. Bilsportsfolket har bestemt seg for å ta et hvileår for å komme sterkere tilbake i 2008. Avgjørelsen ble tatt nylig i et møte med de fire samarbeidende klubbene, NMK Harstad, NMK Hålogaland, NMK Tromsø og NAF Lofoten.
- Bakgrunnen for hvileåret er at cupen ikke har innfridd til forventningene som man hadde ved oppstarten i 2003, sier både lederen for NMK Harstad Kjell Berg Johnsen og leder i NMK Hålogaland Børge Rinaldo.
– Vi vil bruke dette hvileåret på å skape en ny Arctic Polar Cup, for å gjøre den mer interessant både for publikum, media og førere, sier Johnsen. Jeg kan melde om stor interesse for kommende sesong, sier Rinaldo. I NMK Harstad ser de også optimistisk på sesongen. Vi har en fin juniorstall og flere førere som satser, sier Johnsen. På anleggssiden har det også skjedd mye de siste par årene.
Den gamle grushålla på Åsegarden begynner nå å bli forvandlet til et topp motorsportsanlegg. På Moan i Evenes er det bygget opp et helt nytt og topp anlegg. I sum borger alt dette for optimisme i sporten vår, sier både Rinaldo og Johnsen.
   

     
April 2007
04.04.2007

PLANLEGGER MINICROSSBANE PÅ IBESTAD
- I løpet av neste år skal barn og ungdom på Ibestad få utfolde seg på en nybygd minicrossbane. Det er i alle fall målsettingen til Ibestad Motorsportsklubb (IMK) og interimstyrets leder André Skog.
– Som alle andre utkantkommuner sliter vi med bredden i aktivitetstilbudet. Motorsportklubben mener vi har et godt konsept, som skal fenge gutter og jenter i alderen 5-15 år, sier Skog. Han er også medlem av NMK Harstad, hvor minicross allerede er populært mottatt og godt etablert i «grusholla» på Åsegarden. Ibestad Motorsportklubb er nylig tatt opp i motorsportforbundet. Klubbens leder André Skog har store anleggsplaner og orienterte nylig interesserte om hvor en bane kan komme.
   

     
2006

PUBLISERT

MEDIA

OMTALE

September 2006
29.09.2006

HÅVARD KARLSEN - NMK HARSTAD
EUROPAS RASKESTE PÅ SNØSCOOTER

-
På et lite hobbyverksted i Kongsvik mekker harstadgutten Håvard Karlsen på sin snøskuter. Det er Europas raskeste i sin klasse. Beviset på det fikk han nylig under et dragrace på Volen like utenfor Verdal i Trøndelag. Der suste NMK Harstad kjøreren avgårde, og la tilbake 150 meter på fem sekunder. Toppfarten var 165,5 km/t og raskere har det aldri vært kjørt i Norge. Skuteren hans er på 1004 kubikk og yter omlag 250 hestekrefter. Disse kreftene slapp han løs i Verdal og han temmet hestene til det raskeste løpet som noen gang er kjørt i Norge. Så langt har Karlsen måttet dra bort fra byen for å konkurrere. Dette har han fått signaler fra både sin egen klubb og Am-Car klubben i Harstad om, at de ønsker å gjøre noe med.
– Det hadde vært artig med en bane i Grushålla ved Åsegarden. Vi får bare håpe den kommer, sier Karlsen. Han har god tro på at denne banen vil bli brukt. Det viser seg at det er her i regionen vi har de største og fleste maskinene. Jeg tror derfor mange ønsker å delta på løp, sier Karlsen..
   

     
05.09.2006

100.000 TIL NMK HARSTAD FRA SPAREBANK1 NORD-NORGE
VIL FREMME BARNE- OG UNGDOMSARBEID

-
Sparebank1 Nord-Norge gav 100 000 kroner til NMK Harstad under helgas bilcrossrunde i Grusholla. Pengene skal gå til barne- og ungdomsarbeid, sier banksjef Bent Ribe. Her er det lagt ned en betydelig dugnadsinnsats for å få til en barne- og ungdomsgruppe, og det ønsker vi å støtte. Banken ønsker å gi noe tilbake til det markedet vi opererer, og jeg er imponert over å se hvilken frivillig innsats som er lagt ned i anlegget her, sier Ribe. Han sikter først og fremst til den store gruppa med barn og unge som jevnlig trener på motorsykkel i grusholla. Pengegaven er en anerkjennelse for jobben som gjøres her oppe, sier Bent Ribe. Sven-Ove Johansen, leder for minicrossgruppa i NMK Harstad er glad for å få et ekstra tilskudd med penger øremerket barn og ungdom som er i motocrossgruppa.
   

     
04.09.2006

INNVIET NY BILBANE I HARSTAD
- Bare timer etter at den nye banetraseen var ferdig, var det klart før billøp i nydelig høstvær. Med forlenget bane og knallvær var det duket for en helg med bil- og rallycrosskjøring i grusholla. Banen er nå 900 meter lang, og det er lagt inn flere svinger for at det skal bli mer spennende, både for sjåførene og tilskuerne. Helgens arrangement hadde 80 påmeldte førerne, og de kom fra området mellom Tromsø og Lofoten. - Rallycross, som er den mest fartsfylte delen av arrangementet skulle vise seg å bli mer og mer amputert ettersom heatene kjørte. Ole Johnny Pettersen i sin Chevrolet Nova måtte bryte. Senere måtte Odd Gunnar Lorentzen med sin Volvo PV bryte. Ola Johnsen med sin Porsche 911 valgte stå over søndagens løp. Knut Pedersens Renault Gording stilte ikke til start grunnet ulyd i motoren. I et av de siste heatene på søndag måtte også Jimmy Rinaldo med sin Opel Ancona bryte. Kent-Åge Johnsen fra NMK Harstad vant klassen. Bilcrossklassen er ikke så rask som rallycross, men det er mye god underholdning. Det er mange talentfulle førere, og et navn å merke seg er 16 år gamle ”Super”Marion Hol Pedersen. I sitt tredje løp kom hun på tredjeplass i juniorklassen.
.
   

     
August 2006
31.08.2006

FARTSFYLT I GRUSHOLLA
- NMK Harstad arrangerer motorstevne lørdag og søndag på en helt ny banetrasé. Vi har bygd om hele banetraseen. Blant annet har vi strekt banen lengre, og lengste rette strekket blir på 180 meter. Her blir det virkelig action, sier Kjell Berg Johnsen, leder i NMK Harstad. Fasilitetene rundt banen er også forbedret, mye for at publikum skal få en bedre opplevelse av å se på det som skjer på banen. I går var 75 deltakere påmeldt, noe Berg Johnsen mener er et veldig bra antall. Løpet i helgen er det nest siste i Arctic Polar Cup, samt Midling Pokalløp.
.
   

     
Juni 2006
19.06.2006

KJEMPERESPONS FOR VETERANBILFORENING
- Rundt 30 biler og motorsykler var på plass da Harstad Motorhistoriske Klubb i helga inviterte til veteran- & nostalgitreff i Åsegarden. Formann Asbjørn Selseth i Harstad Motorhistoriske Klubb er meget godt fornøyd med treffet i Grusholla på Åsegarden.
   

16.06.2006

MOTORHISTORISKE FORENING INVITERER TIL NOSTALGITREFF I ÅSEGARDEN
- Det er snakk om et nasjonalt veterankjøretøytreff, som avholdes ved Åsegarden Motorsportsenter i Grusholla på Åsegarden, fra fredag 16. juni til søndag 18. juni. Her blir det mulig å bivåne motorsykler og biler fra mange årtier. Lørdag kveld blir det grillfest.
   

16.06.2006

OFFROAD I HARSTAD - TRIVES I TØFT TERRENG
- Når man virkelig vil noe, så får man det som oftest til. Oddgeir Kristiansen ville til Harstad for å kjøre offroad, og han fikk det til. Men først måtte han ha bilen ferdig, og det ble han ikke før lørdags morgen klokken fire. Først da var hans Nissan Patrol klar for å kjøre fra Gratangen til terrengtouring i Grusholla ved Åsegarden sammen med 14 andre offroad entusiaster. Arrangørene av lørdagens konkurranse var offroadgruppa til NMK (Norsk Motor Klubb) avdeling Harstad. Gruppa ble startet for tre år siden. Interessen for terrengkjøring i Harstad er økende. Vi er nå tolv medlemmer som jevnlig møtes til kjøring her i Grusholla, og vi er de eneste i Nord-Norge som arrangerer terrengtouring. Skal man konkurrere på et høyere nivå kreves det mer ombygde biler. Dette innebærer veltebur, firepunkts sikkerhetsbelter og spesialstoler. I tillegg må førerne ha hjelm og drakt, og alt må selvfølgelig være godkjent, sier Rolf Ludvigsen, leder for offroadgruppa i NMK Harstad. Lengst kjørte deltaker denne helgen kom fra Tromsø.
   

     
2005

PUBLISERT

MEDIA

OMTALE

Oktober 2005
08.10.2005

INNLEGG FRA BYRUNDEN I HARSTAD TIDENDE
KNATTECROSS I GRUSHOLLA

-
Lørdag og søndag var jeg i Grusholla for å se på avslutningen av årets trening. Et stort arrangement med besøk av «Knattecrossens far» fra Oslo. En utrolig fin og spennende sport som samler en masse barn og unge. Det er merkelig at denne aktiviteten overhodet ikke er nevnt med et ord i Harstad Tidende. Selv om avisen var tipset om aktiviteten, var det ingen journalister til stede. To fjernsynsteam var til stede for å dekke begivenheten, men ingen fra lokalavisen. Avisen synes å være temmelig ensrettet når det gjelder andre idretter, og synes å prioritere lagidretter hvor man skriver side opp og side ned om nedrykkstruede lag. Hadde man visst at saken hadde null interesse for Harstad Tidende kunne man ha tipset avisen Vesterålen i stedet. De er alltid på plass når de blir varslet om aktiviteter i distriktet. Det er imponerende å se hva dugnadsgjengen har fått til med utbygging av både rallycrossbanen samt banene til knattecross med forskjellige vanskelighetsgrader. Det er også all mulig grunn til å gi ros til instruktørene for måten de veileder ungene på, og at de gir tilbud til så mange barn. Til tross for manglende interesse fra lokalpressen håper jeg denne aktiviteten er kommet for å bli og ønsker lykke til videre.
   

     
August 2005
19.08.2005

SATSER PÅ PUBLIKUM I HARSTAD
- Mye arbeid er lagt ned ved Harstad Motorsport Senter i sommer. Mange tusen kubikkmeter med jord og grus er fjernet. Siste skrik på motorsportsbanen er bedre fasiliteter for publikum. En dugnadsgjeng har jobbet fra morgen til kveld de tre siste ukene. Vi venter 90 kjørere og håper dermed på publikum. Derfor har vi hevet ståplassene rundt banen med to og en halv meter. Da kan en se bilene gjennom hele løpet, sier Kjell Berg Johnsen i NMK Harstad.
   

     
19.08.2005

KNUT LAMO PEDERSEN ER TILBAKE ETTER TRE ÅR
-
Tre år etter at bilen sa takk for seg og rullet rundt er Knut Lamo Pedersen tilbake på åstedet. NMK Harstad-kjøreren mistet styringen på sin Renault 8 Gordini i Grusholla for tre år siden. Bilen ble totalvraket. Tre år senere stiller han til start lørdag når Arctic Cup besøker Harstad Motorsport Senter på Åsegarden. Bilen har han ikke byttet ut. Selv om det kanskje ville vært enklest å ta vare på de delene som ikke ble ødelagt.
- Lamo Pedersen tror ikke han har sjanse på å vinne helgens runde i Arctic Cup men når jeg
A-finalen blir jeg hoppende glad. Nivået har hevet seg drastisk de siste årene. Noen av bilene jeg kjører mot koster 200.000 kroner og har 150 hestekrefter mer enn meg.
   

     
22.08.2005

BILCROSS JUNIORENE - FRAMTIDENS MENN
-
NMK Harstad har en rekke lovende juniorer, Neander Jakobsen, Kim Gøran Jackola, Bjørn Eirik Jørgensen, Kenneth Dallager, Mikael Rist Kildal, Espen Hansen og Marius Bornø Novstad. De er 16-17 år gamle, kjører som noen svin og gir blaffen i fartsgrenser. Heldigvis gjør de det på en godkjent bil- og rallycrossbane i kontrollerte former. Vi snakker om juniorgruppa til NMK Harstad. Klubben formelig kuppet helgens A-finale i juniorklassen i Arctic Cup på hjemmebane. 17 år gamle Marius Bornø Novstad vant til slutt juniorfinalen i sin raske og pålitelige 2,3 liters Volvo. Det har gått veldig bra i år. I de fire løpene jeg har deltatt i har jeg tre seire og en andreplass. Helgens stevne trakk rundt 90 førere. Deltakerne kom fra Nordkapp i nord til Sverige og Finland i øst. Med noen hundre tilskuere, banemannskap og støttespillere var nærmere 500 mennesker samlet til fart og spenning i grusholla.
   

     
22.08.2005

BRØDREPAR PETTERSEN TIL TOPPS
-
Rallycross-Nasjonal klassen ble vunnet av Kurt Ørjan Pettersen fra Amcar Harstad i sin Opel Ascona. Broren Ole Johnny Pettersen i en Chevy Nova fulgte hakk i hæl. Åpen klasse bilcross ble vunnet av Gunnar Anker Olsen fra NMK Hålogaland. Dameklassen vant svenske Camilla Søderstrøm fra BK Dundret. I Crosscart vant Roger Larsen fra Lofoten..
   

     
2004

PUBLISERT

MEDIA

OMTALE

Oktober 2004
15.10.2004


JIMMY RINALDO (18) TOK INNERSVINGEN PÅ SAMTLIGE

-
I sitt første år i rallycrossklassen, tok unggutten Jimmy Rinaldo (18) innersvingen på samtlige motstandere, og gikk dermed til topps i Arctic Cup. Før siste og avgjørende løp i Grusholla i Åsegarden hadde Rinaldo vunnet samtlige løp denne sesongen. Men det var ikke uten dramatikk at Rinaldo sikret seg tittelen som den beste i rallycrossklassen.
   

     
04.10.2004

NMK BREISTRAND SKIFTER NAVN
- NMK Breistrand & Omegn skifter navn til NMK Hålogaland. Etter at klubben har forlatt banen på Breistrand i Skånland kommune og etablerer seg i Evenes kommune var det naturlig å skifte navn på klubben heter det i en pressemelding.
   

     
September 2004
27.09.2004


KENT ÅGE JOHNSEN GJORDE RENT BORD I JUNIORKLASSEN
- I juniorklassen gjorde NMK Harstad rent bord, og Kent Åge Johnsen kunne ingen gjøre noe med. Han tok momentant kommandoen i finalen og han ga ingen av finalistene en sjanse til nærkontakt. Til neste år stiller han i åpen klasse. Marius B. Novstad og Neander Jakobsen kom på henholdsvis andre og tredjeplass i finalen. I Arctic Cup kom Jakobsen på andreplass, mens Kim G. Jackola ble nummer tre.
   

     
27.09.2004


KURT ØRJAN PETTERSEN VANT RCN ANDRE ÅR PÅ RAD
-
Lørdagens finale i Arctic Cup ble mer dramatisk i rallycrossklassen var nervene på høygir. Kurt Ørjan Pettersen skulle også vise at han kan hamle opp mot de beste, slik han har gjort gjennom mesteparten av sesongen og han tør vise idrettsglede da han kysset pokalen som beviser at han har vunnet RCN-klassen i Grushålla, andre året på rad.
- Det ble i tøffeste laget for cuplederen Jimmy Rinaldo på startplata da han stilte bilen midt imellom de erfarne ringrevene Kurt Ørjan Pettersen (ACC Harstad) og fjorårets cupvinner Hans Olav Kanebog (NMK Breistrand). I alle fall etter at han måtte kjøre Opelen inn i depotet igjen etter diskvalifiseringen. - Den første tjuvstarten var grei, men den andre merket jeg ikke. Slikt skal ikke skje og er nærmest utilgivelig, sier Rinaldo.
Til tross for at Jimmy Rinaldo ikke fikk vist seg skikkelig fram for hjemmepublikumet, kunne ingen ta fra han seieren i Arctic Cup. Det var ikke bare Rinaldo som følte forventningspresset på kroppen. Hans Olav Kanebog stilte i sitt første cupløp i år med en nyinnkjøpt Porsche.
   

     
25.09.2004


ET FYRVERKERI AV ET LØP
- Alt ligger til rette for tidenes bikkjeslagsmål i Grushålla i dag. Aldri før har de tre lokale rallyessene, Jimmy Rinaldo, Kurt Ørjan Pettersen og Hans Olav Kanebog møtt hverandre.
   

     
23.09.2004

MORO MED KNATTECROSS
- Barna får lov til å leke seg til kontroll over små mopeder og lette motorsykler, og med trening og veiledning er dette et viktig bidrag til de senere skal ut i trafikken.
- Det sier aktivitetsleder Oddne Johansen i NMK Harstad. De utvikler gode kjøreferdigheter, og de lærer hvor grensene går. Vi legger også vekt på å etablere gode holdninger etter hvert som de vokser opp, fortsetter Johansen.
Han er en av flere i NMK Harstad som har gjennomført aktivitetslederkurs, i regi av Norsk Motorsportforbund (NMF). Det gjør han kvalifisert til å trene barn og ungdom i motocross, der de minste er fem år. Han forteller at det har vært en eksplosjonsartet økning i interessen for knattecross i hele landet, og nå også i Harstad. Vi startet her på NMK Harstad sine baner ved Åsegarden i august med seks-sju sykler. I kveld er det 24 stykker, det er helt fantastisk, sier han.
   

     
August 2004
30.08.2004


KURT ØRJAN PETTERSEN'S TRIUMF

- Kurt Ørjan Pettersen ble helgas mann i helgens avskjedsløp til Breistrand Raceway. Han gjorde de andre finalistene i Rallycross nasjonal til statister, og slo nærmeste konkurrent med en halv runde. Stort mer suveren går det ikke an å bli i et rallycrossløp. Det er bare å ta av seg hatten for prestasjonen. Han fikk også stevnets beste tid i 5. heatet søndag. 2.29,85 ble hans bestetid, en tid det står respekt av. Kurt Ørjan er den første til å beklage at hans argeste konkurrent, Jimmy Rinaldo fikk motorhavari i 3. heatet lørdag og dermed var eventyret slutt for han. Jimmy er den eneste som kan hamle opp mot meg. Derfor er det synd at han havarerte, sier Pettersen.
   

30.08.2004


JIMMY RINALDO'S SKJEBNEHELG

-
Helgens motorhavari for stortalentet Jimmy Rinaldo kan ødelegge sammenlagtseieren i Arctic Cup. Havariet er mer alvorlig enn man først trodde, og det er usikkert om han kan starte i de to gjenværende løpene. Hittil i år har attenåringen fra NMK Breistrand vunnet alt som kunne vinnes i rallycrossklassen. Pang sa det i tredje heatet lørdag, og dermed var det slutt.
   

30.08.2004


JAN HELGE BLE PUBLIKUMSFAVORITT

- Det endte med en fin 12. plass for Jan Helge Nilsen i sitt debutløp etter ni års fravær. Jan Helge sjarmerte publikum i senk under løpene, men måtte se sønnen Stian Andreassen foran seg på resultatlisten. At det er Stian som er best i familien, viste han også da han møtte faren i samme heatet søndag. Stian viste ingen nåde og slo faren ettertrykkelig i heatet.
   

30.08.2004


BESTE LØP NOENSINNE PÅ BREISTRAND

-
Dette er det beste løpet som noensinne har vært kjørt på Breistrand. Det sier en fornøyd leder for NMK Breistrand Håkon Solaas, etter at det nå er ugjenkallelig slutt for Breistrand Raceway. Sjelden har vi sett så mange tette løp med målfotofinish og dramatikk, sier Solaas. Han er også fornøyd med både publikum og banen.
   

17.08.2004

INNBRUDD I ÅSEGARDEN
- Det ble i går kveld oppdaget at ubudne gjester hadde brutt seg inn i NMK Harstads lokaler i grusholla på Åsegarden. Politiet etterforsker saken.
   

     
2003

PUBLISERT

MEDIA

OMTALE

September 2003
01.09.2003


KURT ØRJAN PETTERSENS FANTASTISKE DAG

- Søndag var som julaften for Kurt Ørjan Pettersen som strålte av idrettsglede etter seieren i Rallycross nasjonal i Grusholla i går ettermiddag. Dette er hans første seier siden har startet med bilsport i 1991. I juniorklassen ble det tredobbel harstadseier, mens svenskene tok det meste av de andre pallplasseringene. Harstad-juniorene har all grunn til å juble. Det ble tredobbelt i Grusholla.
Jimmy Rinaldo 1. plass, Kent Åge Johnsen, 2.-plass og Kim Gøran Jackola, 3. plass.
   

     
August 2003
30.08.2003

NYTT MOTORSPORTSENTER I HARSTAD
- NMK Harstad har utvidet og forbedret banen i Grusholla. Snart er det nye klubbhuset klart til bruk. Grunnlaget er lagt for et stort motorsportssenter i Harstad, sier Per Jan Pedersen som mener det må satses på ungdommen. Utrolig mange timer er lagt ned i dette arbeidet.
- Noen tidligere medlemmer flyttet klubbmedlemskap fra NMK Harstad til Breistrand. Lamo Pedersen mener en av grunnene var at klubben var i ferd med å dø ut. - Hadde det gamle styret fortsatt sittet tror jeg ikke jeg hadde giddet å fortsette. Lite skjedde med klubben. Vi har for en tid
tilbake fått nytt blod inn i klubben som virkelig har fått fart på tilværelsen i NMK Harstad, sier Knut Lamo Pedersen.
   

     
30.08.2003


HELT ÅPENT I GRUSHOLLA

- Det blir ikke noen enkel oppgave å vinne for noen av favorittene i Grusholla til helgen. Selv ikke juniorfavoritten Jimmy Rinaldo skal føle seg trygg. Han må starte med en ny og uvant bil, etter at hans Opel Kadett ble solgt sist helg. Det var et slag for junioren da han mistet bilen, men heldigvis forbarmet tromsøgutten Ole Martin Varmedal seg over han og lot han kjøpe sin boble. - Det var en enorm lettelse da bilkjøpet var i boks, sier Jimmy. Salget får også betydning for Børge Rinaldo, som ligger på andreplass i Arctic Cup, åpen klasse. Han kjører samme bil som sønnen og må også ta til takke med bobla til helga.
   

     
28.08.2003


ROLF ASGEIR PEDERSEN TØR IKKE STILLE TIL START

- Rolf Asgeir Pedersen (20) tør ikke stille på startstreken når bilcrossirkuset kommer til Grusholla på Åsegarden lørdag. Det har BK Dundret i Gällivarre skylda for. I halvannen måned har de trenert konflikten etter at hans bil ble auksjonert bort, 13. juli ved en arrangørfeil. – Dette burde egentlig være en helt kurant sak å ordne opp i. Jeg syns det er urettferdig at jeg må lide på grunn av en arrangørfeil, sier Pedersen. Hele den korte sesongen er dermed spolert av den svenske klubben, etter det famøse bilsalget i Nord-Sverige.
   

     
Mars 2003
19.03.2003

PLANLEGGER STORT MOTORSPORTSENTER
- NMK Harstad er glad for at utvikling av et motorsportsenter i Harstad er kommet med i kommunedelplanen. Sekretær Per Jan Pedersen og klubbleder Viktor Sogge Pedersen jobber videre med prosjektet, som kan gi et helårsanlegg på Åsegarden.
- NMK Harstad ønsker å utvikle et stort motorsportanlegg på Åsegarden. Der kan det bli bilcross, rallycross, go-cart, trail og scooterkjøring. Kommunestyret har vedtatt et forslag fra Oddmund Eggum (Sp) om å utvikle det eksisterende anlegget i «grusholla» på Åsegarden. Eggums forslag etter voteringen er tatt med i kommunedelplanen for 2003-2006.
- Vi vil gjerne ha aktivitet i et slikt anlegg året rundt, sier Per Jan Pedersen, sekretær i NMK Harstad. - For oss er det viktig at tilrettelegging av et motorsportanlegg er kommet med i kommunedelplanen. Vi har kontakt med kommunen om planene, sier Pedersen. Flotte planer for et anlegg ble utarbeidet allerede på 1990-tallet. Odd Hammer, nestleder i NMK Harstad, beklager at planene er blitt liggende i en skuff. - Men nå er vi i gang igjen. I den videre planleggingen tar vi høyde for flere målgrupper. Jo flere som kan dra lasset, desto lettere vil det være å få gjennomført et motorsportanlegg, sier Hammer.
   

     
2002

PUBLISERT

MEDIA

OMTALE

September 2002
26.09.2002


FINALEHELG I ARCTIC CUP
-
Finalehelg i Arctic Cup. Knut Lamo Pedersen vil få tøff konkurranse om førsteplassen, etter han ødela bilen i forrige løp. Denne helgen skal siste runde i Arctic Cup arrangeres. Finalerunden arrangeres i Gällivare i Sverige.
   

     
09.09.2002


DRAMATISK RUNDKAST FOR KNUT LAMO PEDERSEN
- Knut Lamo Pedersen var uheldig og vraket bilen sin. Nest siste runde av Arctic Cup endte med kraftig rundkast og knust bil for rallycrosskjører Knut Lamo Pedersen. Likevel leder harstadværingen fortsatt sammenlagt.
   

     
August 2002
30.08.2002


DEN RENOVERTE CROSSBANEN ER SNART KLAR
- Banesjef Geir Pedersen er fornøyd med arbeidet som er gjort på dugnad og gleder seg til å arrangere løp. Banen har ikke vært i god stand de siste årene og i fjor lå banen brakk og ingen arrangement ble avviklet sier leder for NMK Harstad, Bente Espeland.
   

17.08.2002


VELLYKKET BILCROSSHELG I LOFOTEN
- Forrige lørdag deltok rundt 70 biler og førere fra Norge og Sverige på løp i Lofoten som var en del av Arctic Cup. 7. og 8. September er det Harstad sin tur, også dette et stort arrangement og en del av Arctic Cup med rundt 66 påmeldte biler.
   

     
   

Støtt våre samarbeidspartnere fordi de støtter oss!
Vi treffes på Harstad Motorsport Senter
- Harstads aktivitetssenter for motorsportsinteresserte i ditt nærmiljø -

Sidene er optimalisert for 
Klikk her for å laste ned den nyeste versjonen. Webmaster administrerer nettstedet
for NMK Harstad. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © NMK Harstad. Redaktøren arbeider etter regler for god presseskikk
og er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det
linkes til. 
Les mer om vilkår, redaktøransvar og presseetikk.