Reglement - dette er de viktigste endringene:
Reglementet er ikke helt spikret enda, men dette er hva som kom frem under lørdagens møte i Bilcrosseksjonen. Endringer kan komme.
     

  Konvertering av hjuldrift tillatt – det vil for eksempel si at en forhjustrukket bil kan bygges om til bakhjulstrekk.

 

   
  Sømmet bur blir tillatt – slik som svenskene tillater det. Det blir krav til forsterkning av veltebur med blant annet et ekstra rør ved golvet mellom hovedbøylen.
     
  En regel som vekker diskusjon er maksvekt på 1.700 kilo. Det kan bety bråstopp for store showbiler som publikum setter stor pris på rundt om.
     
  På den andre siden blir det fritt antall kilo med ballast. Dette er en regel det har vært vanskelig å kontrollere at er blitt fulgt opp gjennom årene.
     
     
  En kuriositet er at diesel blir tillatt som drivstoff – men uten turbo. Da er det kanskje begrenset hvor aktuelt det blir?
     
  Alle biler skal være utstyrt med 6-punktsbelte fra og med 2021-sesongen.
     
  Bensintanken må være av metall fra og med 2021-sesongen.
     
  En varslet regelendring om maks 16″ hjul blir likevel ikke noe av, det blir fortsatt fri hjulstørrelse.
     
  HANS blir ikke påbudt, men det førte til flere spørsmål fra salen. Det vil mest sannsynlig bli en formulering i regelboka om at det er sterkt anbefalt å gå til anskaffelse og bruk av HANS eller liknende.
     
  Bilsportboka blir faset ut, og reglementet blir å finne på Bilsport.no og den nye nettsiden Bilsportboka.no. Her plikter lisensinnehavere å holde seg oppdatert på reglementet til enhver tid.
     
     
    Kilde: Bilcross.no