17.08.2008

Nytt om NMK Vesterålen

André Reinholdtsen og Inger-Lise Brun i styret for NMK Vesterålen tror det kan bli et topp motorsportsanlegg på Fauskhågen. Foto: Idar Ovesen

Klubben er nå i NMK-familien og navnet på klubben er
NMK Vesterålen

Banebyggingen er snart ferdig på motorsportsanlegget i Øksnes og i løpet av året vil banen mest sannsynlig stå ferdig. Klubben melder at de har rundt 70 medlemmer.

- Ja, vi har fått utført mye og har et godt inntrykk av hvordan anlegget blir sier klubbens leder Andrè Reinholdtsen på telefon med webmaster nylig.

– Vi gleder oss. Dette blir spennende, sier André Reinholdtsen og Inger-Lise Brun i styret for Norsk Motor Klubb Vesterålen.

Det er rundt fem år siden planene om et motorsportsanlegg ute på Klomyran ble lansert første gang.

Baneanlegget med Rallycrosstraseen blir rundt 1.390 meter hvorav Bilcross-traseen blir rundt 890 meter. Vi har hele veien fått god hjelp til baneutforminga fra motorsportsforbundet sentralt, de har allerede inspisert anlegget og gitt gode råd. Kanskje kan anlegget åpnes allerede kommende vinter med scooterkjøring, det vil tiden vise.

Mye arbeid er allerede ferdig men det gjenstår rundt 400 meter av banen med grovarbeid og toppdekke på hele banen samt dosering av svinger og slike ting. Byggingen har utelukkende bestått av dugnadsarbeid, de som har stått for det meste av arbeidet hittil på Fauskhågen er maskinførerne fra Reinholdtsen Maskin.

- Banen som ligger på Fauskhågen ved Klo bygges for å gi tilbud for store og små. Trial, ATV, rallycross, snøscooter, bilcross – alt blir å finne innenfor området, som i sin helhet er ervervet gjennom et tilskudd fra kommunen. Fase 2 vil bli fullført når tippemiddelsøknaden er innvilget, noe klubben håper skal skje i 2009 avslutter Andrè Reinholdtsen.

NMK Harstad og motorsportsvenner i Harstad ønsker NMK Vesterålen lykke til videre med arbeidet og da klubben melder at de kommer til Harstad til vårt høstløp i september sier vi på gjensyn og velkommen for en hyggelig og trivelig motorsportsweekend!

Se omtale om NMK Harstad's høstløp her

Se artikkel om NMK Vesterålen fra april 2008

Se også:  Motorsport-klubben på Ibestad fra august 2008

Se også:  Motorsport-klubben på Ibestad fra april 2007

Se også:  Norsk Motor Klubb Hadsel fra august 2008

Se også:  Tromsø Motorsport Klubb fra september 2008