20. august 2008

- Glad at jeg lever!
 


Morten Bermingrud er ikke i tvil; HANS-systemet reddet han fra større skader under den voldsomme krasjen under EM-runden i RallyCross i Nederland 16. august 2008.

Les mer i denne artikkelen på Motorsport

Hjemmesiden til Morten: Bermingrud Motorsport

Les om HANS-systemet på denne siden og i denne artikkelen- Denne banen er verst i Europa!

Michael Jernberg snakker ut om smellen i EM-runden i rallycross i Nederland. Morten Bermingrud og Michael Jernberg krasjet stygt under EM-runden i Valkenswaard i Nederland. Flere mener det aldri skulle vært kjørt rallycross på banen. En av dem er svenske Michael Jernberg, som krasjet stygt, da han kjørte i full fart inn i en betongvegg. Ulykken skjedde da heatet ble stoppet for tjuvstart noe Skoda-føreren ikke så. Han kjørte dermed rett inn i Ludvig Hunsbedt som hadde bremset opp for rødflagget. Bilen til Jernberg vred seg rundt.
- Jeg hadde rundt 90 kilometer i timen da jeg krasjet inn i betongveggen, sier Jernberg. Fortsatt har han sterke smerter i ryggen, men er glad han er oppe og går. To store ulykker som toppet flere mindre ulykker gjorde at førerne i finalene valgte å kjøre i protest.
- Nå er det opp til FIA og arrangøren å sette stopp. Denne banen er verst i Europa, og det finnes flere baner som nesten er like farlige. Det finnes ingen avkjøringssoner. Betongveggene ligger ut i banen, og er livsfarlige. Neste gang skjer det en dødsulykke, tror svensken, som er glad han er i livet.

 


Les om TRACKSA - et banesikringsutstyr

Les om HANS hos Kollevold Rally Import  

Les artikkel om HANS her  

NB! Det er mange forhandlere og importører og deri forskjellige priser og system

 

Støtt våre samarbeidspartnere fordi de støtter oss!