28.04.2008 / ny oppdatering 05.06.2008


Årets første

Motorfest
helga 31. mai - 1. juni

(Vårt neste løp er 6. - 7. september 2008)

I år gikk NMK Harstad's første Bilcross/Rallycross/Crosskart-løp av stabelen helga 31. mai - 1. juni på Harstad Motorsportssenter i Åsegarden. Også i år var det første løpet i Harstad kvalifiseringsløp for bilcrossjuniorene til NMK's landsfinale. I tillegg fikk klubbene i nord demonstrert og testet det nye lys- og sikkerhetssystemet Tracksa av produsenten.

NMK Harstad takker publikum og førerne for deltakelsen og ikke minst medlemmer og funksjonærer for all hjelp før, under og etter arrangementet. Vi retter en stor takk også til våre sponsorer, annonsører og samarbeidspartnere for all hjelp og støtte i forbindelse med årets første motorfest.

Til alle vil vi si på gjensyn til høstens løp helgen 6. - 7. september!!

Se flere bilder av Håkon SolaasFoto: Jan Helge Nilssen. Klikk på bildet for stor versjon. Bilde fra premieutdelingen søndag på banen.


Foto: Jan Helge Nilssen. Klikk på bildet for stor versjon. Bilde fra premieutdelingen søndag på banen.


Foto: Kopirett Torbjørn Loholt, Vizuelli. Ønsker du høyoppløselige bilder i full plakatstørrelse, klikk her.

Andre løpet i regionen
NMK Harstad hadde det andre løpet i regionen denne sesongen i tillegg til at det var et kvalifiseringsløp til landsfinalen i Bilcross Junior ( Les mer landsfinalen her). Det revolusjonerende lys- og sikkerhetssystemet Tracksa ble demonstrert, ( Les mer om Tracksa her) testet og brukt denne helgen og av disse grunnene regnet vi med stor deltakelse. Klubben hadde lagt opp til en fartsfylt helg med mye publikumsvennlig kjøring og topp stemning på vår forbedrede bane, og forventet stor deltakelse og publikum - og ikke minst håpte vi at været skulle være med oss også i år.
Og slik ble det;
været var topp med solskinn og varme hele lørdagen, det var påmeldt over 60 deltakere og 58 stilte til start. Publikum sviktet heller ikke og fikk en fin fartsfylt helg med flott kjøring. Klubben fikk også denne gangen mye skryt av anlegget og banen. Joda, det ble et vellykket arrangement også denne gang.

Foto: Håkon Solaas. Tracksa flaggpost.

Les mer om Tracksa her     og     HER


Klikk HER eller på bildet for å laste ned artikkel fra HT 3. juni 2008

Hele artikkelserien fra Harstad Tidende, klikk her


Juniorene imponerer stadig!
Disse kvalifiserte segFoto: Jan Helge Nilssen. Klikk på bildet for stor versjon. Alle disse kvalifiserte seg til landsfinalen i Bilcross Junior denne helgen. Fra venstre ser vi Christian Johansen, Mikael Rist Kildal, Marion Pedersen, Henriette Andersen, Daniel Midling og Malin Øien Johnsen.

Juniorene satser alt på banen med frisk kjøring. Praten går i depot og alle juniorene er enige i at den erfaringen de får ved å kjøre bilcross kommer godt med når de skal ta lappen til bil og etter hvert kommer ut på landeveien. Christian Johansen fra NMK Svolvær tok 1. plassen etter Mikael Rist Kildal NMK Harstad 2. plass og Marion Pedersen NMK Harstad 3. plass. Henriette Andersen NAF Lofoten 4. plass, Daniel Midling NMK Hålogaland 5. plass. Malin Øien Johnsen NMK Harstad kom på 6. plass, forøvrig var hun den eneste som mistet bilen under dette løpet. "Dette var trist for akkurat nå har ikke pappa tid å bygge bil til meg. Det ble bare ett løp i år" sier hun før hun avslutter med at ungdom som satser i denne sporten kunne få beholde bilene sine, hvertfall til de omsider deltar i voksenklassen.

Alle 6 på bildet er kvalifisert til landsfinalen i Bilcross Junior på Elverum 26. juli.

Les mer om landsfinalen HER.


Klikk HER eller på bildet for å laste ned artikkel fra HT 3. juni 2008


Klikk HER eller på bildet for å laste ned artikkel fra HT 4. juni 2008


Premieutdeling

Bilcross Damer
Bilcross Senior
Fra venstre Silje Jakobsen NMK Harstad 3. plass, Monica Michaelsen NMK Hålogaland 2. plass og Mette Bruun NMK Hålogaland 1. plass. Fra venstre Geir Cato Rognmo NMK Tromsø 3. plass, Gunnar Anker Olsen NMK Hålogaland 2. plass og Per Børre Jakobsen NMK Hålogaland 1. plass.
Crosskart
Crosskart Junior
Fra venstre Danjel Berg NMK Tromsø 3. plass, Tom Inge Olsen NAF Salten 1. plass, og Ronald Bergmo NMK Tromsø 2. plass.

 

12 år gamle Mathias Michaelsen NMK Hålogaland imponerte i Crosskart Junior på sin Benzon 125 cc denne helgen i Harstad men var alene, litt synd at de to andre juniorene fra Lofoten ikke kunne komme å kjøre ilag med han. Mathias slet dessverre med en del småtekniske problemer som gjorde helga litt ampurtert.

Foto: Jan Helge Nilssen. Klikk på bildet for stor versjon.

Rallycross Nasjonal
I Rallycross Nasjonal stilte 8 biler hvorav Jim Remi Hanssen og Roy-Ove Jensen kom fra hhv. NMK Rana og NMK Tromsø og resten fra NMK Harstad, NMK Hålogaland og NMK Hadsel.

Fra venstre Stian Andreassen NMK Harstad 3. plass, Roy-Ove Jensen NMK Tromsø 2. plass og Jim Remi Hanssen NMK Rana 1. plass.

Foto: Jan Helge Nilssen. Klikk på bildet for stor versjon.

 


Klikk HER eller på bildet for å laste ned artikkel fra HT 3. juni 2008

Hele artikkelserien fra Harstad Tidende, klikk herFoto: Håkon Solaas. Klikk på bildet for stor versjon.
Flere bilder av Håkon Solaas

Jim Remi fra Rana vant RCN
Han kommer gjerne tilbake


19 år gamle Jim Remi Hanssen fra NMK Rana gikk rett til Rallycross Nasjonal etter 3 år i Bilcross Junior. Han kjørte sitt andre løp i Rallycross Nasjonal denne helgen i Harstad og imponerte med sin kjøring og tok like gjerne 1. plassen i sin Volvo 242 som funka perfekt gjennom helgen. Han syntes det var veldig artig at han kan dra tilbake den lange veien med den gjeveste prisen. Jim Remi roste anlegget, banen og motorsportsvennene i denne regionen og mente banen var utmerket og artig med lange strekker og en kjempefin fartstrasè. Banen hadde så bra dekke at det var tydelig at det var lagt ned arbeid på underlaget, alternativsporet var også spesielt. Arrangementet var veldig bra og han syntes det var spesielt artig at førerne tok kontakt og kom på besøk i depotet for å prate med han og teamet gjennom helgen. "Her er et kjempeflott miljø og blide kompiser, dette var artig" sier han. Miljøet er så fint at han satser på å kjøre mer i denne regionen. Avstanden skremmer ikke men kostnadene med drivstoff og ferge for å komme seg hit blir nok det avgjørende fremover. Foto: Jan Helge Nilssen. Klikk på bildet for stor versjon.


Klikk HER eller på bildet for å laste ned artikkel fra HA 4. juni 2008


Roy-Ove Jensen fra Tromsø
debuterte i RCN denne helgen

Roy-Ove Jensen fra NMK Tromsø stilte også med Volvo 242 i Rallycross Nasjonal. Han debuterte i Rallycross Nasjonal denne helgen i Harstad og ble premiert med en flott 2. plass. Han roste klubben for det arbeid som er lagt ned på Harstad Motorsportssenter. "Dette ble en kjempebra helg ilag med mange trivelige motorsportsvenner. Banen var virkelig kjapp med supert dekke, her var det lite steinsprang" sa han til vår utsendte. Han sa videre at harstadværingene kunne være stolte av anlegget og gjennomføringen av løpet. "Dette var virkelig artig og miljøet her er så godt at jeg gjerne kommer tilbake" avsluttet han før han beklaget at ikke flere fra Tromsø stilte opp. Årsaken var rett og slett at ikke mange hadde bilene sine klare men trodde flere fra Tromsø ville komme denne veien til høstløpet.
Foto: Jan Helge Nilssen. Klikk på bildet for stor versjon.


Carl Fredrik Lyche 
debuterte på hjemmebane i RCN

Widerøe-flyveren Carl Fredrik Lyche drev lavtflygning i sin BMW M3 denne helgen på hjemmebane. Rallycrossbilen er forøvrig overtatt og kjøpt av Harstadgutten Rolf Asgeir Pedersen som har lagt sin kjøring på is foreløpig da han satser på en karriere i samme geskjeft som Carl Fredrik.

Carl Fredrik debuterte i RCN i helgen og kjørte veldig godt, han viste flere ganger at han henger med i sin røde BMW og mestrer bilen fullt ut. Han havnet på en fin 4. plass.
Foto: Jan Helge Nilssen. Klikk på bildet for stor versjon.


Foto: Kopirett Torbjørn Loholt, Vizuelli. Ønsker du høyoppløselige bilder i full plakatstørrelse, klikk her.


Økende interesse for Crosskart

Rolf Tøllefsen fra Lyngen kjører for NMK Tromsø og er en trofast gjest i Harstad og denne helgen var ikke noe unntak. Det har vel knapt vært arrangert et løp i Harstad der den gule veteranbussen hans ikke har stått i depotet (du ser den bak i bildet til høyre). Rolf sier han merker økende interesse for crosskart og sier at flere kommer allerede denne sesongen, noe han synes er spennende. Han syntes det var artig at NMK Hålogaland hadde en debutant i Crosskart Junior denne helgen og håper flere kommer etter her i området. Rolf hadde tekniske problemer og noen "konstruktørfeil" (sitat fra himself) og havnet til slutt på en 4. plass i sin RT 650. Tom Inge Olsen fra NAF Salten tok 1. plassen mens Rolf sine "kompanjonger" Ronald Bergmo og Danjel Berg havnet på hhv. 2. dre og 3dje plass (begge altså Tromsø).Les mer om Tracksa her     og     HER

Programhefte (testutgave)

Flere bilder av Håkon Solaas

Les mer om Landsfinalen i Bilcross Junior HER

Artikkel fra løpet i juni 2007

Artikkel fra løpet i august 2007

Se video fra tidligere løp i Harstad