10. mars 2008

 

 

Pressemelding:

Talentkonkurranse for unge bilcrossførere
Bilcross Junior Challenge:

Nå skal Norges beste bilcrosstalent kåres. Bilsportforbundet lanserer talentkonkurransen Bilcross Junior Challenge, og premien er en fullrigget bilcrossbil.

Bilsportforbundet har allerede sin etablerte konkurranse ”Bilsporttalentet”, men har erfart at denne ikke liten grad har klart å favne de mange bilcross-juniorene. Derfor vil man nå gjøre noe med dette, og i samarbeid med NMK Elverum, lanserer NBF Bilcross Junior Challenge.

Bilcross-juniorene, som er fra 15-18 år, må melde seg på konkurransen. Påmeldingsfristen er 13. april, og en jury vil plukke ut 10-12 kandidater som skal møtes til en finale. I finalen skal de testes i tre forskjellige praktiske kjøreøvelser. De skal kjøre bilcross med henholdsvis forhjulsdrift og bakhjulsdrift i tillegg til Gokart. I tillegg skal de gjennom et intervju med juryen.

Finalen avholdes på Starmoen Motorbane på Elverum 12. mai.

Juryen som skal kåre vinneren består av meritterte og godt kjente bilsportsnavn. NBFs sportsjef Holm Jacob Matheson, leder av NBFs bilcrosseksjon Arild Sønsterud, Per Engseth, John Haugland, Sveinung Bieltvedt og Henning Isdal utgjør juryen.

Hovedpremien er en nyrigget Saab bilcrossbil

og vinneren forplikter seg til å stille med denne bilen i
juniorlandsfinalen som arrangeres på Starmoen 26. juli.

Bilen er utstyrt med topp sikkerhetsutstyr som avansert racingstol og seks punkts sikkerhetssele, gitt av Kollevold Rallyimport og dekk gitt av Yokohama. I tillegg til bilen, gir NMK Elverum et

gavestipend på 5000 kroner til vinneren.

Kollevold Rallyimport, Yokohama, NMK Elverum, TV Media AS og motorsportsavisen Racing er NBFs samarbeidspartnere i Bilcross Junior Challenge.

Mer informasjon og påmeldingsskjema finnes på NBFs nettside
 www.bilsport.no         og    www.motorsport.no

 Last ned pressemeldingen her