2007

Landsfinale Bilcross Junior 2007

Uflaks fra nord, men Mikael Rist Kildal imponerte stort

Juniorlandsfinalen avviklet

Juniorlandsfinalen med tidenes største felt

Glade juniorer fra nord kvalifisert

Landets beste junior skal kåres

Landsfinalen for BC-junior arrangeres

 

Uflaks fra nord, men Mikael Rist Kildal imponerte stort

Nå er årets store begivenhet over for Norges bilcrossjuniorer. Landsfinalen gikk av stabelen i Raabakken, Namdal 21 juli. Innledende runder gikk i det beste været førerne kunne ønsket seg.

Resultater her

Overskyet være men uten noe nedbør. Solen kom utover dagen og når finalen gikk var det godt med sol. Jim Joar Weggersen landets beste junior, Hønefoss-gutten trodde det ikke selv, men for dem fleste andre på Raabakken var det ingen overraskelse - landets beste junior vant en suveren og velfortjent seier i juniorlandsfinalen 2007 der 68 juniorer stilte til start.
 

Bilde 1: Bilcross.no

- I følge påmeldte klubber medio juli fra vårt område var det meldt om 3 deltakere fra NMK Harstad, 3 fra Lofoten og 1 fra Svolvær. Nordlendingene hadde uflaks gjennom innledende omganger og flere favoritter fra denne kanten fikk problemer. Men disse gjorde seg bemerket med en fantastisk innsats under helgens konkurranse. Jim Remi Hanssen fra NMK Rana fikk stopp med sin Opel i begge de to første omgangene, før han satte alle grundig på plass i siste omgang da bilen fungerte helt inn til målpassering. Henriette Andersen fra NAF Lofoten sier det var mye knuffing, og i en av de innledende rundene hun dyttet i siden og fronten og måtte ut å snuse på omgivelsene rundt banen.

Mikael Rist Kildal fra NMK Harstad imponerte stort under fredagens trening med sin VW Polo. Hadde det ikke vært for en sperre som ikke tålte lørdagens kjøring ville han vært en hard nøtt å knekke for østlendingene. For da A-finalen ble linet opp var det med seks østlendinger på strek. Beste nordlending ble Kristian Nygård fra NMK Rana på 13. plass med sin Ford Sierra.

 

 

Vi merket oss at prestisjen var stor for førerne som kom sørfra. Noen stilte i biler som kostet 30-40.000 kroner, til tross for at bilene bør koste rundt 8.000. Vi reiste derimot ikke nedover for å vinne. Vi ville bare se hva et norgesmesterskap går ut på, og se hvordan arrangementet foregår, sier webmaster i Lofotcross Frank Andersen, pappa til junior Henriette Andersen fra NAF Lofoten. Henriette sier det var mye knuffing, og i en av de innledende rundene ble jeg dyttet i siden og fronten. Det endte med at jeg måtte ut å snuse på omgivelsene rundt banen, avslutter hun som til tross for uhellet var fornøyd med egen innsats og havnet på en 38. plass.

Arrangementet gikk som forventet på tidsbruk med pauser nok til at førerne fikk en fin dag uten for mye stress. Det var mye bra kjøring og tydelig stilte mange med redskap på høyt nivå. De viste kjøring som mange seniorer ville hatt problem med å henge med på. Landsfinalen for Juniorer fikk en vellykket start på det som blir en åreviss landsfinale etter samme modell som den over 20 år gamle landsfinalen for åpen klasse. Det viste seg kjapt at de yngste satser like hardt i sin landsfinale.

Ifølge Åse Rønningen, leder i Bilcrossgruppa i Namdal NMK, var banen ganske svingete og flere biler kjørte av banen underveis i løpene. En havnet også på taket.
- Det var som det pleier å være. Jeg synes ikke det var mye stygg kjøring og det var ikke mer knuffing enn det pleier å være her, sier hun.


Kilde: Bilcross.no og Lofot-Tidende

Se også artikkelen nedenfor.


Juniorlandsfinalen avviklet

Juniorene kunne skilte med en landsfinale i ordets rette forstand med deltakere fra hele landet fra sør til nord.

 

Spenningen var stor før start når det gjaldt nivået i de forskjellige landsdelene. Det viste seg at forskjellene ikke er så store fra landsdel til landsdel. Juniorklassen i hele Norge holder en høy standard – det viste de cirka 70 beste som møttes på Raabakken. NMK Namdal skal ha skryt for initiativet og gjennomføringen, talte NMK-president Torill Karlsrud før stevnestart.

Bilde 1: Bilcross.no

Det ble meldt om fin stemning på banen/depot fredag og det var forhåndsmeldt at det skulle være grillfest fredagskvelden. Dette ble garantert en kjempesuksess.

Og lørdagen ble en spesiell opplevelse for juniorene, selvsagt for løpet der det møtte mange med superbiler. Etterpå var det stor festivitas med selvfølgelig store pokaler under premiefesten der arrangøren garanterte at juniorene ble satt pris på og virkelig kunne føle seg som de store heltene.

I følge påmeldte klubber medio juli fra vårt område var det meldt om 3 deltakere fra NMK Harstad, 3 fra Lofoten og 1 fra Svolvær. I skrivende stund er det ikke meldt om hvilke plasseringer disse fikk. Her er fire bilder fra prøvingen fredag, de 3 første fra NMK Harstad.

   
1: Marion Pedersen               2: Mikael Kildal; feil med bilen     3: Bjørn Eirik Jørgensen
Klikk på bildene for større versjon.


4: Henriette Andersen, NAF Lofoten - Bildene er tatt av pappa Frank Andersen

Her ser du startlisten

NMK Namdal's hjemmesideJuniorlandsfinalen

Bilcrossbilen på slep

Det blir tidenes største juniorfelt i Raabakken 21. juli. Da skal landets beste juniorkjører kåres for første gang. Ormis Media dekker juniorlandsfinalen 21. juli i Trøndelag.

Det bankes og bannes og trimmes og svettes i varme bilcrossgarasjer denne sommeren. Juniorene forbereder seg på tidenes første landsfinale for de yngste. Det blir et spennende oppgjør Ormis Media har full fokus på for bilcross.no, Bilcrosskavalkade 2007 og mange andre medier.

Kilde: www.bilcross.no

Da det fortsatt gjensto ti kvalifiseringsløp, meldte arrangøren dette:

- Det var påmeldt rundt 50 juniorer fra 24 forskjellige klubber i begynnelsen av juli. Modum og Sigdal var da på topp med 4 påmeldte. Stor glede at det har kommet påmelding fra både Lofoten, Hålogaland og Aust-Agder. Fra NMK Harstad er det meldt at i hvertfall Bjørn Eirik Jørgensen, Mikael Kildal og Marion Pedersen skal kjøre.

Av dem som har kvalifisert seg står Jim Roar Weggersen med flest kval-plasser - han er overkvalifisert til juniorlandsfinale med fem a-finaler. Hønefossgutten har rattet Volvo så langt i karrieren, og stiller mest sannsynlig med Volvo i Trøndelag også. Klubbvenninne Tine Dalen er en av to jenter på lista. Hun har kvalifisert seg to ganger.

Mer spekulasjoner om favoritter og outsidere kommer på bilcross.no. Det gjenstår fortsatt flere kvalifiseringsløp. En ting er helt sikkert - det blir tidenes største og tøffeste juniorfelt på Raabakken med bare de beste fra alle kanter av Norges land til start.

Listen over kvalifiserte/påmeldte, info og tegninger av banen og mye mer om løpet finner du på nettsiden til
NMK Namdal.


Kilde: www.bilcross.noGlade juniorer fra nord kvalifisert til Landsfinalen i Bilcross


Klar for landsfinale etter løpet helgen 16.-17. juni 2007 på Harstad Motorsportssenter: Gjengen som skal til landsfinalen i Namdal 21. juli. Fra venstre Mikael Rist Kildal NMK Harstad, Marion Pedersen NMK Harstad, Bjørn Eirik Jørgensen NMK Harstad, Raymond Kaspersen NMK Svolvær, Karl-Arne Kristiansen NAF Lofoten, Stian Abrahamsen NAF Lofoten.

Se videoinnslaget fra TV Hålogaland
  Kilde: Takk til Lofotcross.no for redigering

Våre egne juniorer; Bjørn Eirik Jørgensen, Mikael Rist Kildal og Marion Pedersen er alle kvalifisert til Landsfinalen i BC Junior etter  kvalifiseringsløpene her i regionen.

Til sammen åtte førere kvalifiserte seg til landsfinalen for juniorer som går av stabelen i Namdal 21. juli. Tre av disse kommer fra NMK Harstad, en kommer fra NMK Hålogaland og resten fra Lofoten og Svolvær. Alle har nå hver sin T-skjorte som bevis på at de er kvalifisert til å konkurrere mot de beste i landet.

Blandt alle guttene er det to friske og raske jenter som stiller til start i Namdal. Det er Henriette Andersen fra NAF Lofoten og Marion Pedersen fra NMK Harstad. 

Mikael Rist Kildal, NMK Harstad
Kvalifisert til landsfinalen for juniorer

 

 

 

 

 

Henriette Andersen, NAF Lofoten
Kvalifisert til landsfinalen for juniorer

 

 

 

 

 

 

 

 

Roger Holm, NMK Hålogaland
Kvalifisert til landsfinalen for juniorer

 

 

 

 Landets beste junior skal kåres!

I år blir det et nasjonalt mesterskap for de yngste på bilcrossbanen, på linje med landsfinalen for åpen klasse. Med kvalifiseringsløp landet over, fram til NMK Namdals juniormesterskap i Raabakken 21. juli.

NMK Harstad har fått kvalifiseringsløp, det samme har NMK Hålogaland og NMK Alta.

Fullstendig liste ligger på hjemmesiden til Norsk Motor Klubb NMK.

www.nmk.no  -   se under mesterskap 2007.
Her finnes også reglementet for kvalifiseringen. Fra NMK har vi fått høre at det blir et slags reisetilskudd til de som kvalifiserer seg og skal delta i finalen.

Se reglement

Norsk Motor Klubb                             (ekstern link)

NMK Namdal                                        (ekstern link)Landsfinalen for juniorer

Det er på høy tid at juniorene får et mesterskap på lik linje som landsfinalen for seniorene, sier Andreas Kroglund Rian, en av ildsjelene i NMK Namdal som har fått full "go" fra NMK sentralt. Nå regner de med at klubbene vil kjøre kvalløp så juniorbilcrossen får et løft over hele landet. Bare de beste fra hvert kvalløp møtes på Raabakken i juli.

At finaleløpet blir hardt, er det ingen tvil om. På flere bilcrossløp imponerer juniorene mest. Endelig skal de få gjøre opp seg i mellom i et løp som kan gå landsfinalen for de voksne gutta og jentene en høy gang. Akkurat som landsfinalen for seniorer er NMK-mesterskap, blir dette et NMK-mesterskap for juniorer.

Løpet går 21. juli, midt i skoleferien og midt i landet. Sånn sett håper arrangøren på deltakere fra hele landet. Alle juniorene som kvalifiserer seg får reisestøtte etter reiseavstand. Så her skal alle få muligheten til å bli med - bare de når opp blant de beste i et kvalløp. NMK står for reisestøtten, nå satser de også på de yngste i bilcrossen, så juniorklassen får sin kåring av landets beste.

Se reglement

Norsk Motor Klubb                             (ekstern link)

NMK Namdal                                        (ekstern link)

Ormis Media dekker løpet med full fokus. Det blir oppfølging på bilcross.no gjennom kvalløp og fram til finaleløpet.

Kilde : www.bilcross.no

 
Støtt våre samarbeidspartnere fordi de støtter oss!
Vi treffes på Harstad Motorsport Senter
- Harstads aktivitetssenter for motorsportsinteresserte i ditt nærmiljø -

Sidene er optimalisert for 
Klikk her for å laste ned den nyeste versjonen. Webmaster administrerer nettstedet
for NMK Harstad. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © NMK Harstad. Redaktøren arbeider etter regler for god presseskikk
og er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det
linkes til. 
Les mer om vilkår, redaktøransvar og presseetikk