18.06.2007

Ny Crosskart-klasse
for barn testes

18. juni 2007

Norges Bilsports Forbund ga i fjor grønt lys for testing av en ny 85cc crosskartklasse for barn fra 9 til 13 år. Målet er å dra i gang konkurranser fra sesongen 2008.

Bilde: 10 åringen Marius Vardeberg viser seg her fram for publikum på Momarken tidligere i år (2007)

Første testkarten ble i vinter bygd av Roy Eriksen fra Kongsvinger og Marius Vardeberg (10) har siden mars kjørt en hel del tester og oppvisninger både i Norge og Sverige. Karten er bygd på samme ramme som de større volumklassene og har den fordelen at du bare kan bytte motor etter hvert som barna vokser. Noen var litt skeptisk til at at en 9-åring skulle kunne håndtere denne "store" rammen, men det har vist seg å være helt feil. Dagens moderne karter er i utgangspunktet lettkjørte og med en ny type dekk, minimumsvekt på framakslingen, styresnekke og begrenset toppfart fungerer dette over all forventning. Med 30hk og 6 trinns sekvensiell girkasse blir karten som å kjøre en "mini rallybil". Den sperrede toppfarten på 80 km/t nås i løpet av få sekunder.

Responsen blant publikum har vært enorm og allerede til helgens NM runde på Solør stiller 3 karter til start på oppvisning, altså et halvt år før klassen evt skal godkjennes av NBF. I tillegg til Marius Vardeberg stiller David Winger (10) fra Kongsvinger og Karl Berger (10) fra Askim som akkurat er ferdige med sine nybygde karter. .....og flere blir det, blant andre så er rallykjøreren Henning Solberg på jakt etter en kart til sin sønn Oscar. Fortsatt gjenstår det noen småjusteringer men målet er at et endelig forslag til reglement skal være på plass til høsten.

Høres denne klassen interessant ut kan du ta kontakt med
Roy Erikssen (Kongsvinger) for info på tlf 628 23035 / 916 30992. 

Kilde: Motorsportavisen

 
Støtt våre samarbeidspartnere fordi de støtter oss!
Vi treffes på Harstad Motorsport Senter
- Harstads aktivitetssenter for motorsportsinteresserte i ditt nærmiljø -

Sidene er optimalisert for 
Klikk her for å laste ned den nyeste versjonen. Webmaster administrerer nettstedet
for NMK Harstad. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © NMK Harstad. Redaktøren arbeider etter regler for god presseskikk
og er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det
linkes til. 
Les mer om vilkår, redaktøransvar og presseetikk