03.09.2007

NMK Dyrøy hadde løp
på Evertmoen 1.- 2. september 2007

NMK Dyrøy hadde løp 1. - 2.  september som var første løp siden 2004. Her hadde klubben stått i og bygget ny bane som stod til forventningene.

NMK Dyrøy arrangerte BC-løp 1.-2. september på Evertmoen, Jan Bertheussen's Minneløp - som var klubbens første løp siden 2004 på ny velpreparert og totalt ombygd bane som fikk mye skryt fra bilcrossførerne.

NMK Dyrøy lovte før løpet action på sin nye bane og det kan man si det ble, noe publikum tydelig viste å sette pris på, spesielt i finaleomgangene søndag. Evertmoen Motorstadion i Brøstadbotn hadde ny ombygd BC/RCN-bane, asfalt-/ og grusbane for å tilfredsstille alle krav og var nesten ikke til å kjenne igjen. Banen er blitt ca. 700 meter lang med bredde mellom 13-15 meter med velodromsving, asfalt, alternativspor og forbikjøringsmuligheter. Startplata er flyttet til bak det relativt nybygde klubbhuset. Det er tilkjørt hele 2 båtlass med knust grus, banen er høvlet og komprimert og i tillegg er det lagt hele 2696 m2 ny asfalt til dette løpet.

NMK Harstad's Merethe Jacobsen var uslåelig i sin suverene VW Boble og kjørte til seier i alle omganger og finalen uten problemer. Med 3 heatseire på lørdag og 2 nye heatseire søndag satte hun dermed overlegen standard for konkurrentene før finalen. Som ventet gjorde hun alt riktig i finalen og parkerte konkurrentene medseier og første pallplass og dro hjem med vandrepokal og seierspokal.

Verre gikk det med Harstad-juniorene Bjørn Eirik Jørgensen og Mikael Rist Kildal. Mikael ledet første runde men gikk på taket i andre runde da han skulle kjøre inn i alternativsporet. Bjørn Eirik tok dermed ledelsen til 3. runde da også han gikk på taket nøyaktig samme plass, snakk om uflaks. Men før disse kom til finalen kjørte begge friskt som vanlig, Mikael hadde 5 heatseire og Bjørn Eirik 4 heatseire før finalen. Forøvrig viste uoffisiell tidtaking at Mikael hadde beste rundetid på Evertmoen denne helgen.

I åpen klasse kjørte Tor Hammer suverent og avanserte seg opp fra C-finale til B-finale i sin Saab, og var i ferd med å lede B-finalen. Etter at Tor hadde forsert alternativsporet, ble han dessverre hindret av en konkurrent og Tor endte i autovernet. Han ble satt ut av spill og ble dermed sist i B-finalen som er 9. plass totalt. Løpet på Evertmoen var Tor sitt fjerde løp, sitt første år i åpen klasse og i samtlige løp har Tor kvalifisert seg til finaleplass, og blitt premiert. Tor er etter hvert kjent for taktisk god og fin kjøring, samtidig som han er meget sulten på å avansere, og lar seg ikke be to ganger om noen ”åpner døra”. Nå venter noen timer med oppretting, og justering av saab'n, slik at de gjeveste plasseringene kan nåes, slik vi husker Tor fra junior-klassen, der han frekventerte blant de tre beste de to foregående år.

Finaleplass ble det ikke til Marius Lind Johnsen eller Bjørn Espeland. Marius kjørte bra i sin nye Golf men var 1 poeng fra finaleplass søndag, havnet på 14. plass. Bjørn kjørte friskt i sin standard lille 3-dagersbygde Honda Civic 1400 og viste konkurrentene at kjøreerfaring er mer viktig enn trimmet og påkostet bil for å kjøre bilcross, kom heller ikke til finale men kjørte for å ha det gøy og havnet til slutt på en 17. plass.

se Civicen, den enkleste av de 23 bilene Bjørn har bygd

Men stemningen var det ikke noe å si på, verken dag- eller kveldstid. Det var meldt om kjempestemning både fredags- og lørdagskvelden. her et bilde fra Harstadgjengens bålkos i heller kald kveldsluft lørdagskvelden.

Se bilder tatt av Håkon Solaas

Se bilder fra banen før løpet HER:


 

Det siste bildet er fra den gamle banen, historisk bilde fra 80-tallet.

SE VIDEO AV NYBANEN HER
NB!  42 MB - TAR LITT TID Å LASTE NED

Evertmoen Motorstadion i Brøstadbotn hadde ny ombygd BC/RCN-bane, asfalt-/ og grusbane for å tilfredsstille alle krav og var nesten ikke til å kjenne igjen. Banen er blitt ca. 700 meter lang med bredde mellom 13-15 meter med velodromsving, asfalt, alternativspor og forbikjøringsmuligheter. Startplata er flyttet til bak det relativt nybygde klubbhuset. Det er tilkjørt hele 2 båtlass med knust grus, banen er høvlet og komprimert og i tillegg er det lagt hele 2696 m2 ny asfalt til dette løpet.

 

 
Støtt våre samarbeidspartnere fordi de støtter oss!
Vi treffes på Harstad Motorsport Senter
- Harstads aktivitetssenter for motorsportsinteresserte i ditt nærmiljø -

Sidene er optimalisert for 
Klikk her for å laste ned den nyeste versjonen. Webmaster administrerer nettstedet
for NMK Harstad. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © NMK Harstad. Redaktøren arbeider etter regler for god presseskikk
og er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det
linkes til. 
Les mer om vilkår, redaktøransvar og presseetikk.