05.08.2007

Mister Rallycross Himself kommer til Lofoten
Martin Schanche gjester NAF Lofoten 4. - 5. august 2007

NAF Lofoten Motorsport Klubb avviklet løp Lofoten Motorsport Senter 4. -5. august 2007 med Mister Rallycross Himself; Martin Schanche som gjest.

Det er meldt om 81 førere, herav 15 juniorer. Og det ble en strålende motorhelg på Evjen. Publikum som har stilt opp i hopetall og sørget for knallstemning hele helga.

Les mer lenger ned på siden.

Les mer på www.lofotcross.no

Søndag:

Finaledagen bød på store doser av både fart og spenning. Bjørn Steinar Kristensen (NAF Lofoten) tok seieren i en råspennende finale i Rallycross nasjonal. Den argeste konkurrenten var Ole Johnny Pettersen (Amcar Harstad) som gav Kristensen skikkelig kamp i sin Chevrolet Nova.

I åpen klasse vant Freddy Henningsen fra Lofoten. Åge Johnsen (NMK Hålogaland) og Geir Solbakk (NAF Lofoten) fulgte på de neste plassene.

BC Junior ble vunnet av Christian Johansen (NMK Svolvær) foran Mikael Rist Kildal (NMK Harstad) og Karl-Petter Johansen (NAF Lofoten).

I dameklassen var det ingen overraskelse at Bente-Helen Liland gikk av med seieren. I sin Mazda 626 vant hun helt suverent i finaleomgangen, mens Carina Hansen kom inn til andreplass foran Linda Evjen, alle Lofoten.

Søndag: Junioren Marion Lamo Pedersen fra NMK Harstad (nr 33) kjørte bra, men måtte bryte 2 ganger grunnet tekniske problemer. Dermed ble det ingen finale. Her ved siden av Bjørn Eirik Jørgensen NMK Harstad (nr 17) i en av svingene. (Bilde: Mobilbilde fra Knut Lamo Pedersen)

Søndag: Mikael Rist Kildal i tet, havnet til slutt på en super 2. plass i BC Junior. (Bilde: Mobilbilde fra Knut Lamo Pedersen)

Søndag: Junioren Bjørn Eirik Jørgensen (nr 17) nådde heller ikke til finale. (Bilde: Mobilbilde fra Knut Lamo Pedersen)

Søndag: Knut Lamo Pedersen hadde en interessant samtale med Mister rallycross for å prøve å finne en løsning på en sterkere gearkasse til Gordinien til Knut. (Bilde: Mobilbilde fra Knut Lamo Pedersen)

Søndag: Martin Schanche skrev autografer i ett sett. Rallylegenden berømmer NAF Lofoten motorsportklubb for satsingen på barn og ungdom.  (Bilde: Øystein Bie Pettersen)

Søndag: Steinar Kristensen, NAF Lofoten knivet med Ole Johnny Pettersen Amcar Harstad, og hans Chevrolet Nova i hele finaleløpet i Rallycross nasjonal. (Tekst og bilde: Lofot-Tidende)

Søndag: Mikael Rist Kildal endte med en meget sterk 2. plass i BC Junior. Christian Johansen (NMK Svolvær) vant juniorklassen og Karl-Petter Johansen (NAF Lofoten) kom på 3. plass. (Bilde: Mobilbilde fra Knut Lamo Pedersen)

Lørdag:

les mer på www.lofotcross.no

(Bilde: fra Lofotposten, Eirik Eidissen)

Ordfører Lillian Hansen ble tilbudt å kjøre en runde på banen i en av klubbens biler. Den utfordringen til Hansen på strak arm, men det ble slett ikke noe sololøp. Ut kom nemlig rallylegenden Martin Schanche og satte seg i en annen bil for å måle hestekrefter med ordføreren. Og kappløpet endte faktisk med fotofinish, og den var så vanskelig å bedømme at speaker Frank Andersen ikke tør si hvem det var av dem som vant, Schanche rapporteres å ha vært mest opptatt av å lage show på runden rundt banen. Speaker Frank Andersen er i hvert fall godt fornøyd med første dag.

-Det har vært veldig mye artig kjøring, i hvert fall før regnet kom på slutten av dagen, sier Frank.

<<<Melding lørdag etter første dag tikket denne meldingen inn:

Dagen har vært fin med flott kjøring og kjempestemning, men på ettermiddagen kom regnet. Her kommer i alle fall resultater på NMK Harstad's førere etter første dag.

Junior: Mikael Kildal 3.pl, Marion Lamo Pedersen 9.pl, Bjørn Eirik Jørgensen 11.pl. Åpen klasse: Kent Åge Johnsen 8.pl, Tor Hammer 9.pl. RCN: Kenneth Dallager 7.pl.

Kjørerne er på plass på Evjen, og det er stablet busser og vogner rundt banen. Campingvogna som Martin Schanche skal bo i mens han er på Evjen er også kommet på plass. Rallykongen har fått et skikkelig ørnerede med god utsikt over både depotet og banen.

Det er tradisjon at de som kjører rallycross nasjonal får stå i lag, og de har sitt eget hjørne rett nedenfor sekretariatet og speaker-balkongen.

Dette var alt fra oss, nå regner det som fan, masse hilsener fra oss i Lofoten.

1. omgang: Kent-Åge klar til start (Bilde: Mobilbilde fra Synnøve Kildal)

1. omgang: Tor Hammer klar til start (Bilde: Mobilbilde fra Synnøve Kildal)

Martin Schanche klar til å kjøre mot ordføreren i Moskenes, Lillian Hansen.(Bilde: Mobilbilde fra Synnøve Kildal)

Første heat juniorer i godt vær. Det stilte 81 førere, herav 15 juniorer. (Bilde: Mobilbilde fra Synnøve Kildal)

Første omgang RCN. Ole-Johnny Pettersen i god driv. (Bilde: fra Lofotposten, Eirik Eidissen)

Mister Rallycross, Martin Schanche foran Opel Vectraen han kjørte showheatet med. (Bilde: fra Lofotposten, Eirik Eidissen)

Tett i første sving, samt snurring, da juniorene avviklet sitt første heat. I tet her Marion lamo Pedersen, NMK Harstad. (Bilde: fra Lofotposten, Eirik Eidissen)

les mer på www.lofotcross.no


Alle vil ha Martin på løp og stevner
men de fleste får nei men nå kommer han altså til
Lofoten.

Martin skal være gjestespeaker, og skal holde et lite seminar om kjøring og bilbygging. Han skal bo på banen i ei flott campingvogn, så det blir muligheter for alle
å få Mister Rallycross i tale. Så da er det bare å ta turen til Lofoten 4 og 5 august.

 

 

 

 

 

 

Martin Schanche (62) er seks ganger tidligere europamester i rallycross, bor i Drøbak og er lokalpolitiker for Fremskrittspartiet.

Martin la hjelmen på hylla etter 2001-sesongen og skrenset da fra rallycross til politikk. Frp-politikeren har allerede markert seg med friske utspill og er en forkjemper for trafikksikkerhet og har tatt til orde for en nasjonal, statsledet dugnad for trafikksikkerhet. På bildet ser du han i en frisk samtale med Kenneth Hansen i sin tid som rallycrosskjører. Den tidligere rallycrosskongen har vært aktiv på mange områder etter at han abdiserte som rallycrosskonge. I fjor gikk han rett i bakken da han forsøkte å ta av i et gyrokopter ved Skovly i Båstad. Gyrokopteret, en hybrid av mikrofly og helikopter, fikk sterk bakvind, mistet høyde og gikk rett i bakken. VG spurte da om han hadde vondt noen spesielle steder, noe han svarte friskt: "Neida, men jeg føler det som om jeg har fått en skikkelig omgang juling" hvorpå han ble fraktet med luftambulanse til Ullevål sykehus der det ble konstatert brudd og kuttskader.

Martin Schanche er og blir Mister Rallycross. Han tok hele seks EM-titler i sin karriere men debuterte i løpssammenhang i 1972, 27 år gammel. I 1975 tok han sølv i isbane-NM. Fra 1976 til 2001 kjørte han rallycross og ble altså europamester hele seks ganger; i 1978, 1979, 1981, 1984, 1991 og 1995. 2001 var hans siste sesong på europeisk topplan, bilen han kjørte da var en Opel Astra med over 500HK og firhjulstrekk.

Om Schanches kone, Birgit kommer vites ikke. Birgit var for øvrig ofte fast med i staben av de mange frivillige funksjonærene som fikk arrangementene spesielt på Lyngåsbanen til å flyte, hun var her en av de første førerne møtte når de ankom og sjekket inn i sekretariatet.

Martin Schanche er født i Trondheim, men vokste opp i Leirpollskogen i Tana i Finnmark. I dag er han bosatt i Drøbak i Frogn kommune i Akershus, sammen med kona Birgit (fra Tyskland) og datteren Melissa. Han er kommunestyrerepresentant for Fremskrittspartiet.

Forøvrig nevnes det at påmeldingsfristen er 27. juli og at Lofoten Motorsport Senter vil være åpent fra torsdag 2. august kl. 14. Tilreisende med buss og campingvogner vil av depotansvarlig Klaus Markussen Tlf 911 72640 få tildelt plass. Det påpekes at parkering og camping kun skal skje på anvist plass av depotansvarlig. Ankomme om natten/dagen i forveien, skal avvente anvisning av ansvarlig.

 Les mer på Lofotcross.no

 
Støtt våre samarbeidspartnere fordi de støtter oss!
Vi treffes på Harstad Motorsport Senter
- Harstads aktivitetssenter for motorsportsinteresserte i ditt nærmiljø -

Sidene er optimalisert for 
Klikk her for å laste ned den nyeste versjonen. Webmaster administrerer nettstedet
for NMK Harstad. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © NMK Harstad. Redaktøren arbeider etter regler for god presseskikk
og er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det
linkes til. 
Les mer om vilkår, redaktøransvar og presseetikk.