sist oppdatert 03.09.2014

Tilbake til presse

Avisartikler/Omtaler

     
2014

PUBLISERT

MEDIA

OMTALE

01.09.2014 HT
ARTIKKEL FRA MOTORFEST I ÅSEGARDEN
- Oppgjøret mellom hjemmefavorittene ble like intenst som spådd på forhånd, og Viktor Sogge
viste at de gamle fortsatt er eldst. Førere fra NMK Harstad gjorde storeslem på hjemmebane i
Harstad Motorsport Senter på Åsegarden i helga. Boblegutta Viktor Sogge og Eirik Finjord sørget
for dobbeltseier i bilcross, mens Glenn Johansen var suveren fra start i første heat til  nalen i
rallycross.
   

LES ARTIKKELEN

29.08.2014 HT
ARTIKKEL FRA MOTORFEST I ÅSEGARDEN
- Aldri før har de stått ansikt til ansikt i en finale. Denne gang håper de på et fartsfylt Bobleoppgjør.
NMK Harstad inviterer til bilcross, rallycross og crosskart i Harstad Motorsport Senter lørdag og
søndag. Arrangørklubben har ikke lenger et stort antall aktive førere, men stiller til med to av de
største favorittene i Boble-entusiastene Eirik Finjord (22) og Viktor Sogge (35).
–Vi kjører begge for å vinne, sier bilcrossduoen. Dermed skulle det være duket for ei
publikumsvennlig helg.
   

LES ARTIKKELEN

09.04.2014 HT
JONAS KLAR FOR Å KNIVE MED NORGESELITEN
- Jonas Dalseth Jacobsen stiller til start under årets NM-runde med forventninger om å klatre opp på seierspallen. Teamet har brukt vinteren godt. Etter arbeidstid har det vært brukt timevis i garasjen
sammen med pappa og frivillige som stiller opp for å hjelpe han fram til det som skal bli en suksessrik sesong på norske rallycrossbaner. – Vi satser friskt igjen. Full NM-runde skal gjennomføres. Og i år sitter vi på bedre kort enn noen gang, sier hovedpersonen selv om kampen om norgesmesterskapet i Supernasjonal klasse 2.
   

LES ARTIKKELEN

2013

PUBLISERT

MEDIA

OMTALE

17.09.2013 HT
CARL HENRIK TOK SØLV I NEZ CHAMPIONSHIP I FINLAND
- Carl Henrik Lyche kjørte inn til en super andreplass under siste runde av årets NEZ Championship i Hyvinkää (Hyvinge på svensk) i Finland lørdag.
- Sølvplassen under North European Zone(NEZ) Championship bekrefter at han innehar nivået og er i stand til å kjempe helt i toppen av 250 cc klassen sier Lyche senior.
   

LES ARTIKKELEN

09.09.2013 HT
HENTET HJEM SØLVBILEN
- Stemningen i depotområdet var usedvanlig god selv om Eirik Finjord fra NMK Harstad egentlig hadde all grunn til å være grinete. Bilen han har satset med for å vinne mesterskapet, så han forsvinne til konkurrenten Rune Johansen fra Tromsø. Johansen slo til og sikret seg den raske bobla etter Finjords siste kvalifiseringsløp for å komme til finalen i NMK Mesterskap Nord.
   

LES ARTIKKELEN

06.09.2013 HT
HJEMMEHÅP I NY MESTERSKAPSFINALE
- Eirik Finjord er ett av to lokale håp som skal kjempe om en topplassering under helgas løp i Åsegarden. I lånt bil satser Eirik Finjord på to finalekjøringer, samt å være et godt forbilde for framtidens utøvere.
   

LES ARTIKKELEN

10.07.2013 HT
BÅNN GASS OGSÅ I DEPOTET
- Richard Bergersen snurret og landet på taket i sitt første løp på to år. Da ble det action og hektisk i depotet. NMK Harstads Eirik Finjord kjører Boble og han avanserte fra D til A-finale i den gamle bilen til tidligere toppfører Viktor Sogge. Æren ga Finjord til mekaniker Ståle Røthe. – Ståle er hjernen bak de gode boblene og er alltid til stor hjelp, sier Finjord.
   

LES ARTIKKELEN

08.07.2013 HT
SLUKNET I FINALEN
-
Bilen fungerte perfekt gjennom helga til midtveis i finalen. Da var det nærmest full brems og Daniel Midling mistet seieren.
- Eirik Finjord fra NMK Harstad imponerte i helga på Harstad Motorsport Senter. Etter en trøblete start kjørte han seg opp fra D til A-finale.
   

LES ARTIKKELEN

21.05.2013 HT
UNGE MOTORSPORTSTALENTER
- Fredrik Tålesen, NMK Hamar vant Bilcross Junior Challenge som mandag ble arrangert på Moan, Evenes. På de fysiske testene var Aleksander Sørensen og Carl Henrik Lyche fra NMK Harstad suverene.
- De nådde ikke opp i konkurransen om førstepremien, som var en ferdigrigga bilcrossbil til en verdi av 25.000 kroner, men begge harstadguttene var overlegne da de fysiske ferdighetene ble testet. Aleksander var et strå hvassere enn Carl Henrik og sikret seg en sponsorpremie på 2.500 kroner.
   

LES ARTIKKELEN

27.04.2013 HT
KJØRER NM I NY BIL
- Med ny bil og finansiering i boks, kan Jonas Dalseth Jacobsen trå klampen i bånn i første NM-runde. Harstadværingen er klar for sin tredje sesong i det nasjonale rallysirkuset. Denne gang i klasse 2 med egen bil – en BMW, som i fjor ble kjørt til bronse sammenlagt i klassen. I dag innledes sesongen på Gardermoen. Bilen var ferdigskrudd sist helg, og ble da prøvekjørt for første gang.
   

LES ARTIKKELEN

2012

PUBLISERT

MEDIA

OMTALE

06.11.2012 HT 
NMK-PRESIDENTEN LOVER SENTRALT STØTTE I JAKTEN PÅ
Å FINNE OPPHAVET TIL FILMEN

- NMK-president Odd Byberg er sjokkert over hva som presenteres etter at nazi-videoen med drapstrusler rystet et samlet motorsport-miljø i helga. Odd Byberg lover sentral støtte i jakten på hvem som har publisert nazifilmen med drapstrusler rettet mot styrene i de to lokale motorsportsklubbene.
- Filmen som ble lagt ut på nettstedet Youtube inneholdt grov sjikane mot de sittende styrene i NMK Harstad og NMK Hålogaland forferder Byberg.
   

LES ARTIKKELEN

05.11.2012 HT
DRAPSTRUSLER VEKKER KRAFTIGE REAKSJONER
- Drapstrusler og sterk kjønnsdiskriminerende skyts vekker kraftige reaksjoner i de lokale
motorsportsmiljøene.
- En snaut fire minutter lang videosnutt med alternativ teksting har havnet på nettstedet Youtube. Filmsnutten fra «Der Untergang» viser en tirade signert Adolf Hitler, og har skapt massive reaksjoner hos et samlet lokalt motorsportsmiljø. I tillegg til trusler og seksuell sjikane oppleves
filmen også som et angrep på de sittende styrene i NMK Hålogaland og NMK Harstad.
   

LES ARTIKKELEN

01.10.2012 HT
KLUBBMESTERSKAP (BIL) 2012
- Klubbene NMK Hålogaland og NMK Harstad arrangerte sammen klubbmesterskap i bilcross og crosskart. Vinneren av åpen klasse i bilcross for NMK Hålogaland, Jimmy Rinaldo var mest
fornøyd med at han kom i mål.
- Dagens andre seier i åpen klasse for NMK Harstad var av det mer soleklare slaget. Eirik Finjord ledet fra start til mål og var egentlig aldri truet.
- I alt deltok 35 kjørere på klubbmesterskapet for NMK Hålogaland og NMK Harstad.
   

LES ARTIKKELEN

28.08.2012 HT
MEKKER BIL FOR NORGESMESTER

- Det er hektisk i en garasje i Kanebogen. Biler til tre av landets mest lovende førere skal klargjøres foran helgens løp i Evenes.
- Storfint besøk er ventet til Evenes Motorstadion på Moan lørdag og søndag. Det lokale talentet Jonas Dalseth Jakobsen (19) får besøk av teamkompis Daniel Holtan, som er norgesmester i rally. Holtan tar turen nordover fra Vikedal i Rogaland. Christoffer Lia fra Ytre Enebakk er også påmeldt. Han er tredje best i den nordeuropeiske cupen NEZ i rallycross. Alle tre parkerer rallybilene sine denne helga for å delta i bilcrossløpet.
   

LES ARTIKKELEN

08.06.2012 HT
DEN VANSKELIGE TIDA FØRTE DEM SAMMEN
June Bruun og Anders Andreassen står sammen om en framtid som ser lys ut for lokal motorsport. Lederen i NMK Hålogaland og nestlederen i NMK Harstad jobber på spreng. Sesongstarten til helga må holde et høyt nivå. Etter vinteren, som slapp taket seint i år, må en rekke ulike ting sees over før det lørdag braker løs med sesongstart på det lokale motorsportsenteret på Åsegarden.
   

LES ARTIKKELEN

14.02.2012 HT
NMK HARSTAD SATSER PÅ BARN OG UNGDOM
GÅR I GANG MED MILLIONPROSJEKT

Det som står for tur nå er en stor oppgradering av NMK Harstads motocrossbane på Åsegarden. Prosjektet har en samlet verdi på 1,3 millioner kroner. Vi har en massiv oppslutning om vårt motocross-tilbud, av denne grunn ønsker vi å oppgradere vårt tilbud for motocrosserne.
   

LES ARTIKKELEN

2011

PUBLISERT

MEDIA

OMTALE

26.11.2011 HT
ARCTIC CUP SKADER LOKALE MOTORSPORTSKLUBBER
ARCTIC CUP legger sine løp på de samme dagene som NMK-klubbene i Harstad og Tromsø har arrangementer i 2012. Nestleder i NMK Harstad hevder at organisasjonen bak ARCTIC CUP gjør hva den kan for å skade lokale motorsportsklubber som er skeptiske til cupens virksomhet.
   

LES ARTIKKELEN

19.10.2011 HT


KJØR FOR LIVET STARTER OPP I EVENES

På nyåret regner organisasjonen "KJØR FOR LIVET" med å starte opp en ungdomsklubb i EVENES OG SKÅNLAND

   

LES ARTIKKELEN

15.10.2011 HT


ARCTIC CUP
FØLGES MED ARGUSØYNE

Daglig leder i TROMS IDRETTSKRETS Sylvi Ofstad synes ingenting om at privatpersoner tjener godt på idrettsfester som preges av dugnadsinnsats som eksempelvis ARCTIC CUP. Slike arrangementer kommer til å følges med argusøyne framover

   

LES ARTIKKELEN

06.10.2011 HT


ARCTIC CUP
ET PERSONLIG MARERITT

Som eneste styremedlem i NMK Harstad stemte hun nei til deltakelse i ARCTIC CUP. Da ble styrevervet et personlig mareritt for BENTE ESPELAND

   

LES ARTIKKELEN

05.10.2011 HT


MEDLEMMENE ØNSKET IKKE ARCTIC CUP

LEDELSEN I NMK HARSTAD tar bladet fra munnen: Hvorfor i all verden skulle vi på død og liv involvere oss i ARCTIC CUP når medlemmene ikke ville det?

   

  LES ARTIKKELEN

29.09.2011 HT


LOKALE LØP BOIKOTTET AV ARCTIC CUP-TILHENGERE

CARL FREDRIK LYCHE tar bladet fra munnen og forteller hvordan motorsportsmiljøet utarmes av striden rundt ARCTIC CUP og innrømmer at lokale løp ble boikottet av cuptilhengere

   

LES ARTIKKELEN

25.09.2011  


NMK TROMSØ TREKKER SEG FRA ARCTIC CUP
NMK TROMSØ valgte å bli med i Arctic Cup i 2011. Da forventningene ikke ble som forespeilet bl.a. med hensyn til økonomi trekker NMK TROMSØ seg fra all forbindelse med Arctic Cup.

   

LES ARTIKKELEN (ingen artikkel)

16.07.2011 HT


NMK HARSTAD FIKK 364.000 I UTVIKLINGSMIDLER
NMK HARSTAD søkte for tre år siden om tilskudd fra tippemiddel til utvikling av MX-banen i Åsegarden. Nå har drømmen gått i oppfyllelse til glede for alle store og små i Motocrossgruppa

   

LES ARTIKKELEN

16.06.2011 HT


BJØRN ESPELAND
BIDRAR TIL JONAS DALSETH JACOBSEN'S SATSING

NMK Harstads BJØRN ESPELAND bidrar med et femsifret beløp fra egen lomme for at NMK Hålogalands JONAS DALSETH JACOBSEN skal få satse på motorsport

   

  LES ARTIKKELEN

14.06.2011 HT
KJØRETØYLINJA DELTOK MED EGENBYGDE BILER
GUTTENE FRA KJØRETØYLINJA PÅ STANGNES videregående skole var godt rustet til helgas bilcrossløp i Åsegarden. I likhet med i fjor avsluttet kjøretøylinja skoleåret med å vise frem mesterverkene som de har brukt et helt år på å sette i stand
   

LES ARTIKKELEN

08.03.2011 HT


UTTALELSE FRA ARCTIC CUP
STEMMER IKKE
BETYDELIG SUMMER skulle overføres fra ARCTIC CUP til NMK HARSTAD etter fjorårets arrangement. Hittil har ikke klubben bokført ei krone. Jeg ble forundret da jeg leste i Harstad Tidende 20.01.2011 om at vi skulle ha mottatt store beløp fra cup-arrangørene etter vårt arrangement høsten 2010. Det stemmer ikke. Ifølge våre regnskaper har vi ikke mottatt ei krone fra cupen, sier NMK Harstads styreleder, SYNNØVE RIST KILDAL

   

LES ARTIKKELEN

25.01.2011 HT


NMK HÅLOGALAND STEMMER NEI TIL ARCTIC CUP

NMK HÅLOGALAND ønsker ikke å være arrangør under årets utgave av ARCTIC CUP. Årsmøtet i klubben stemte lørdag et klart og rungende nei til å være aktør under årets utgave av ARCTIC CUP

   

LES ARTIKKELEN

20.01.2011 HT


ARCTIC CUP SKAPER STRID I KLUBBENE

En langvarig strid har delt lokale motorsportsklubber i to leirer, kjernen er ARCTIC CUP. Utelatelse av bilcrossførerne, formen på arrangementet og det faktumet at ARCTIC CUP er et enkeltmannsforetak er blant årsakene til uenighetene

   

LES ARTIKKELEN

25.01.2011

HT


ULIK SJEBNE FOR BILCROSS-TALENTER

Mens Mikael Rist Kildal (18) kvalifiserte seg til landsfinalen på Elverum, slet kamerat Bjørn Eirik
Jørgensen (19) med motortrøbbel. De to motorinteresserte kameratene må derfor vente før begge kan kvittere ut billetten til årets store hendelse på bilcross-fronten.
   

LES ARTIKKELEN

2009

PUBLISERT

MEDIA

OMTALE

23.06.2009 HT


EIRIK FINJORD (17) DEBUTERTE I BILCROSS
DUNDRET INN TIL FJERDE PLASS I HELGAS LØP

Han satt bak rattet i en bilcross-bil for første gang denne helga. Likevel dundret
Eirik Finjord (17) inn til fjerdeplass i helgas løp.

   

LES ARTIKKELEN

05.03.2009

HT


KJØRETØYLINJA PÅ STANGNES VG SKOLE
UNDERVISNINGEN INGEN VIL GÅ GLIPP AV

Elevene på kjøretøylinja ved Stangnes vgs. nekter å gå glipp av verdifull undervisning.
Faglærernes resept er bilcross. ermed er fraværsproblemet som preger mange andre kurs
og linjer hos lokale videregående skoler som et fremmedord å regne for lærerne
Ole Svenning og Rune Sørensen.
   

LES ARTIKKELEN

2008

PUBLISERT

MEDIA

OMTALE

     
     
     
   

 

Støtt våre samarbeidspartnere fordi de støtter oss!
Vi treffes på Harstad Motorsport Senter
- Harstads aktivitetssenter for motorsportsinteresserte i ditt nærmiljø -

Sidene er optimalisert for 
Klikk her for å laste ned den nyeste versjonen. Webmaster administrerer nettstedet
for NMK Harstad. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © NMK Harstad. Redaktøren arbeider etter regler for god presseskikk
og er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det
linkes til. 
Les mer om vilkår, redaktøransvar og presseetikk.